חג אביב שמח

אין לי שום כוונה לנקות לפסח, ככה אמרתי לכל מי ששאל אותי בשבועיים האחרונים.

מסיבה לא ברורה, אנשים אכן שואלים זה את זה האם התחילו לנקות,או מה הספיקו.

אני אנקה כמו שאני מנקה בכל יום שישי, או לפחות כמו שהייתי מנקה כל יום שישי עד התחלתי ללמוד ביום הזה.

 

ואז קמתי בבוקר, הפעלתי את הרובוט שינקה רצפה והלכתי לנקות את הספה, קצת יותר יסודי מהרגיל שתריח טוב לכבוד החג, אחר כך ניקיתי את השירותים והכיורים והאריחים שבמקלחת, ניגבתי אבק (גם ממסגרות התמונות) ניקיתי את התנור, המקרו הטוסטר והטוסטר אובן,את הכיריים, השיש ומדפי המטבח. בחדר השינה החלטתי שזה יהיה די פשוט להוריד את וילונות ולשטוף אותם שטיפה מרעננת במכונת הכביסה. ומשהורדו הוילונותת נאלצתי לנגב את משקופי החלון, והזגוגית והתריסים… 
בשלב הזה הבתי שאם אני רוצה לסיים לפני כניסת החג , טוב הייתי עושה אם הייתי מתחילה קודם .בערך שבוע קודם. החלטתי להצטמצם בגבולות היכולת וגייסתי את שואב האבק הידני לשאוב אבק מהספרים שראשיהם התכסו תלתלים, טיטאתי את שביל הכניסה, הוצאתי אתהוילונות המכובסים ותליתי חזרה (אוח, הריח שווה הכל) עברתי על מפסקי החשמל עם סמרטוט לח, טיפלתי בקורי העכביש, ניקיתי את מסנני המזגנים ושטפתי את הרצפה.

בעוד הרצפה מתייבשת, נסעתי בזריזות למשתלה הקרובה וקניתי שני עציצים , שי לחג למארחים הצפויים שלי בחג הזה.

בעור שיני נדחקתי מבעד לדלתות הסופר רגע לפני שסגרו אותו והשלמתי קניות לחג.

 

אז זהו, הכנות לפסח נוסח פועה.

 

ועכשיו אני הולכת להכין מה שבלעדיו מצה היא סתם קרש ואיתו היא עולם ומלואו.

 

פטה כבד עוף:

 

שני בצלים בינוניים – לטגן עד שקיפות והזהבה קלה

חצי קילו כבד טרי מנוקה – להוסיף לבצלים וטגן כמה דקות, רק עד שנצלה מבחוץ, אך נשאר ורוד בפנים.

לפלפל בנדיבות ולהמליח.

חצי כוס מרק בשר – להוסיף לכבדים ולתת להם להשתכשך יחד במחבת.

 

אחרי כמה דקות מעבירים את תכולת המחבת כולה למעבד מזון, כולל הנוזלים.

מפעילים אותו ומוסיפים קוביה אחר קוביה 250-300 גר" חמאה. (כמות החמאה תלויה בכמה אתם מרגישים קשורים ללב שלכם)

לאחר שכל החמאה נמסה ונבלעה עוצרים וטועמים.

מתקנים תיבול במלח ופלפל ומעבירים לכלי מרופד בניילון נצמד.

מניחים על העיסה החמה מעט חמאה שתיצור שכבת מגן מפני התחמצנות הכבד ומכיניסים למקרר לכמה שעות שיתייצב.

 

אחר כך זה כבר על אחריותכם כמה מזה תאכלו.

אני נוהגת לחלק לאנשים שאני אוהבת.

 

 

חג אביב שמח!

16 תגובות בנושא “חג אביב שמח

    1. כשהתחלתי, באמת שלא התכוונתי, וכשסיימתי הייתי צריכה לעצום עיניים על כל מה שלא עשיתי, אבל היה כייף. כייף שנקי וחגיגי והוילונות מריחים כמו מרכך, שזה מופלא, לא פחות.

      חג שמח עדה 

      אהבתי

  1. משום מה כולם היו בשגעונות נקיון לקראת פסח
    וכל הסופרים היו מפוצצים כאילו שיש עוצר על אוכל במדינה לשבוע הקרוב
    זה תמיד משעשע אותי אבל השנה קצת יותר מבדרך כלל
    (אין פרופורציות)

    הפטה כבד עוף נשמע מעדן מלכים
    אולי באמת אני אנסה אותו, אבל צריך להסתיר זאת מאמא שלי כי אצלה לערבב חלב ובשר זה איום ונורא

    ואגב לא מזמן התפרסמו מחקרים שאמרו שכל מה שאמרו על חמאה וכמה זה לא בריא, זה לא נכון. אז ככה שזה בעצם סוג של מתכון בריאות 🙂

    שיהיה חג שמח (וטעים!)

    אהבתי

    1. אנשים משתגעים מהנקינות לפסח, כל שנה. זה באמת מגוחך. גם קניות האוכל הם לא פרופורציונליות לשום דבר והרוב נשאר גם לאחרי הסדר, חלק עצום מהאוכל יזרק בסופו של דבר כי חייבים לאכול מנה של דג ומנה בשריתותוספות כאלה ושסלטים אחרים…

      הפטה כבד פשוט מעולה. תכיני מכבדים טריים ולא מקפואים, ההבדל משמעותי. ואמא שלך,צודקת, לערבב בשר וחלב זה נורא ואיום, אבל זה גם נורא נורא טעים.

      אני רוצה לעשות פעם פטה כבד בתוספת פטריות, אבל תמיד כשאני מכינה אני לוקחת בחשבון את חמותי (לשעבר) שמאד אוהבת את הכבד שאני מכינה. היא לא אוכלת פטריות. אז אם תוסיפי פטריות, תספרי לי איך יצא.

      אהבתי

  2. חג שמח גם מכאן. כל אחד עושה מה שהוא יכול ו/או רוצה ו/או מרגיש.
    העיקר שיהיה נוח לבעלי הבית כל השאר זה לא מעניין.

    אהבתי

    1. זה טעים מאד, ממש ממש מאד. זה שמן ביותר ולכן אני לא מכינה את זה בשוטף אלא רק בפסח ולפעמים עוד פעם אחת בשנה, אם יש אירוע מיוחד והקהל דורש.
      אני מחלקת בשמחה כדי שאף אחד לא יצטרך לאכול הכל לבד והמצפון שלי יהיה נקי יותר.
      ומלבד זה מחקרים אחרונים מדברים על זה שכנראה שומן הוא לא אויב גדול כפי שציירו אותו כל השנים.

      אהבתי

  3. אוהבת כבד קצוץ ומכינה גם פעמיים בשנה, השנה מאילוצי זמן ועוד לא הכנתי
    ( אבל אצלי אין ערבוב של כבד וחמאה !!!)
    את כיבוס הוילונות כנראה אדחה השנה לקיץ…

    אהבתי

    1. את כביסת הוילונות ונקיון החלונות עדיף לדחות לאחרי עונת האובך , אבל מאחר ולא כיבסתי חמש שנים, זה נראה לי פחות רלוונטי לחכות עוד קצת:)

      אהבתי

    1. פעם אכלתי כבד שהוקפא והופשר, בגלל אחוז השומן הגבוה, כנראה, לא היתה בעיה דרמטית של מרקם או טעם. כמובן שזה לא בדיוק אותו דבר, אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה. 

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s