מסעדת הבית

יש מסעדה אחת שהיא מסעדת הבית של הגמל ושלי.

אמנם היא ממש לא קרובה לבית שלי ועוד פחות לבית של הגמל, אבל היא מסעדה ששנינו אוהבים במיוחד.

מסעדת שף קטנה וחמודה שהשף בכבודו ובעצמו מבשל בה.

היו שנים שהיינו מגיעים אליה פעם בחודש וחצי-חודשיים. ושנים, כמו השנה, שבהן הצלחנו להגיע רק פעמיים שלוש.

 

למרות שזו מסעדת שף, המחירים בה סבירים לגמרי, היא קטנה ואינטימית ואנחנו מרגישים בה בבית.

יצא לנו לדבר כמה פעמים עם השף, פעם אחת אחרי שהמלצרים הלשינו לו שאמרתי שמנה שאכלתי היא אלוהית, והוא יצא מהמטבח וניגש לשולחן לשמוע מה אהבתי. 

בפעמים אחרות החלפנו איתו כמה מילים כשיצאנו מהמסעדה בסוף הארוחה.

איש נחמד, השף.

 

כשנסענו למסעדה בפעם האחרונה, אמרתי לגמל בדרך שמה שממש בא לי, זה שהמסעדה תהיה ריקה ונוכל לבקש מהשף שיכין לנו מה שבא לו.

מה פתאום, הגמל אמר, אני יודע בדיוק מה אני רוצה לאכול, אני מפנטז על המנות המדוייקות מהבוקר כבר.

אוף, אמרתי לו. אני אוהבת שהשף נותן חופש לדמיון שלו, כמה פעמים אכלתי מנות מחוץ לתפריט שהיו מופלאות.

 

כשהגענו למסעדה עצרנו רגע בחוץ, כמו תמיד הגמל הוציא ג'וינט קטן ואני לקחתי שאכטה אחת.

תזהרי, זה חומר טרי, הוא אמר, תחזיקי כמה שניות, לא יותר מידי.

אבל זה היה כל כך טרי שהתחלתי להשתעל מיד עם השאיפה. לא נורא, שיעול הוא המדד שלי לטיב החומר. אם השתעלתי, כדאי לי להפסיק כדי שלא אעוף גבוה מידי ואלך לאיבוד.

 

כשנכנסנו למסעדה, המלצר היחיד הפנה אותנו לשולחן וניגש להציע לנו תפריטים.

עוד לפני שהניח את התפריטים, הגמל אמר לו, אני יודע מה אני רוצה, ומסר לו את ההזמנה למנה ראשונה ולעיקרית.

גם אני יודעת מה אני רוצה, חייכתי. אשמח אם תשאל את השף ואם הוא יסכים – שיכין לי מה שבא לו.

מנה ראשונה ועיקרית ולבחירתו. הסייג היחיד שלי הוא שאני לא אוכלת דגים ופירות ים, חוץ מזה הכל הולך.

זו המשאלה שלך להיום? שאל המלצר, אני כבר הולך לשאול עבורך.

ואל תגיד לי מה הוא מכין, ביקשתי, שיפתיע אותי.

 

למנה הראשונה קיבלתי סלט מקסים שהיתה בו חסה, נענע, סוג של צננון, אבוקדו, פלחי אשכולית אדומה, עדשים, סוג של גבינה ועוד כמה דברים. 

סלט מושלם למנה הראשונה.

הסלט הורכב במיוחד בשבילך, אמר המלצר, אין אותו בתפריט.

הגמל אכל קלמארי וטעם מהסלט שלי.

 

דיברנו, בהתחלה הגמל ואחר כך אני, ניסיתי להעביר לו איזה רעיון על תחושה שהיתה לי בצלילות שלנו המשותפות, משהו על הציפיה שלי שמתחת למים התחושות יהיו שונות, כי אנחנו נמצאים במימד שונה שמצריך תקשורת אחרת והחושים עובדים בו בצורה אחרת לגמרי, ושבסופו של דבר התחושה היתה שונה אבל דומה.

לא הצלחתי להעביר את הרעיון והגמל ביקש שאסביר.

אני לא יכולה להסביר, אמרתי לו ברצינות רבה. אני לא זוכרת מה אמרתי ממש עכשיו.

אבל זה היה משפט די קצר, הוא אמר.

כן, אבל אפילו את נושא המשפט אני לא זוכרת, הבהרתי לו.

נכון, הוא הסכים איתי, גם אני לא זוכר על מה דיברנו.

שיח מסטולים.

 

המלצר שאל אם אנחנו מוכנים לעיקריות ושאל אותי אם אני רוצה לדעת מה המנה העיקרית או להשאיר כהפתעה?

הפתעה, אני לא רוצה לדעת כלום.

 

הוא הביא לגמל את צלעות הטלה שהזמין ולי הביא צלחת עם פסטה טריה ברוטב עם זוקיני וגבינה מלוחה.

עכשיו, אני לא אוכלת קישואים למינהם, אפילו אם קוראים להם זוקיני.

אבל את זה הכינו במיוחד בשבילי. אז החלטתי שאני מנסה, מה יש לי להפסיד?

הפסטה היתה מדהימה, לזוקיני היה טעם מופלא, ולא הצלחתי לפענח מה עוד היה שם, אבל לא השארתי בצלחת אפילו פירור.

הגמל הציע לי בנדיבות, שלא לומר בהקרבה, מהצלעות שלו, אבל אני ויתרתי במידה דומה של נדיבות והקרבה, ואפשרתי לו להתמוגג מעונג.

ושאלתי את עצמי אם אני מרוצה מההחלטה שלי לתת לשף להחליט עבורי.

התשובה היתה בעקרון כן. המנה היתה טעימה להפליא ואפשרה לי להתנסות במשהו שלעולם לא הייתי בוחרת לבד מהתפריט. מצד שני, צלעות טלה שכבו לגמל על הצלחת.

המסקנה שלי היא שבפעם הבאה, אם ארצה הרפתקאה כזו שוב, אצטרך להגדיר יותר טוב. ולהגיד שאני רוצה שהמנה העיקרית תהיה בשרית. כי למרות שהיה טעים להפליא, הרגשתי טיפה מרומה עם מנת הפסטה שלי.

 

כשיצאנו מהמסעדה השף עמד ליד הדלת והיתה לנו הזדמנות להודות לו.

הוא לא שאל אם אהבתי את המנות שבחר להכין לי ולכן פשוט אמרנו תודה והגמל אמר שבשביל האוכל שלו, הוא בא מרחוק רחוק, במיוחד.

 

האויר הקר בחוץ עזר לנו להצליל מעט את הראש והמחשבות.

אתה יודע, אמרתי לגמל, אני לא חושבת שהמסעדה הזו ראתה אותנו פעם אחת כשאנחנו לא מסטולים.

תכלס, הגמל אמר, ממש ממש נכון.

30 תגובות בנושא “מסעדת הבית

      1. סתומה. אם עם ישראל לא יגיע למסעדה שלך, לא תהיה לך בסוף מסעדה, אחרי ששף המחמד שלך יפשוט את הרגל. כמה אנוכית את יכולה להיות?! 

        אהבתי

      2. השף מסתדר מצוין, המסעדה עובדת כבר שנים ואפילו צריך להזמין מקום בסופי שבוע. היתה פעם אחת שאמרו לי שאין מקום, זו היתה חויה קשה שאני לא מוכנה לחזור עליה. (בסופו של דבר הגמל התקשר והזמין מקום בקולו השרמנטי, מייד מצאו לו שולחן)

        ושאלתך, כנראה שהמון.

        אהבתי

      3. אני הייתי מנחשת שמדובר במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר. ברור לי אבל שהניחוש ישאר כניחוש לא מאושר 

        אהבתי

  1. העברת ממש יפה את אווירת הסטלה. יש משהו סמלי בזה שויתרת על התפריט הקבוע ורצית להיות מופתעת – כאילו את משחררת קצת, ובאמת יצאת קצת לאחרונה מאזור הנוחות שלך, עם כל ענייני הצלילה, החברים של הגמל וכו" – לדעתי זה טוב.

    אהבתי

    1. המלצר שאל אותי באמצע הארוחה, מאיפה אני מכירה את השף ואיזו מערכת יחסים יש לנו שביקשתי וקיבלתי כזה שרות.
      הסברתי לו בקוהרנטיות רבה ככל שיכולתי שפוט התחשק לי ושקיויתי שהשף יסכים, כמובן גם אמרתי לו שאנחנו קבועים וותיקים ומרגישים פה בבית, אבל שאין לנו היכרות אישית עם השף.
      אז כן, זו היתה יציאה מאישור הנוחות, או כמו שהרגשתי בזמן אמת – הרפתקאה קטנה ומלאת הפתעות.

      אהבתי

    1. כן, שאלה לגיטימית, ואני מודה שתהיתי עליה לא פעם בעצמי.
      אז קודם כל, גם במאנץ הכי היסטרי אפשר להבחין האם האוכל טעים באמת או שהוא רק עונה על הצורך בדיוק.
      ודבר שני (אולי הוא צריך להיות ראשון) הלכתי לשם כמה פעמים עם המשפחה בסאחיות מלאה ונהניתי, כולנו נהנינו ברמות אחרות.

      למרות שהשף משנה תפריט פעם בכמה זמן, עוד לא קרה שהתאכזבתי.

      אהבתי

  2. כמו הגמל אני לא יכול להגיע למסעדה שאני מאוד אוהב  ולתת לשף לצורך העניין להחליט בעצמו מה אוכל.אם זו מסעדה מצויינת שאני לא מבקר בה לעיתים קרובות הייתי רוצה שחוויית האכילה תיהיה כמה שיותר לטעמי.לו הייתי בא לשם הרבה פעמים לא היה איכפת לי שפעם אחת השף יחליט בשבילי מה לאכול.
    בעיקרון זה לא אני.
    בקשר לג’וינט ,אני לא יכול לחשוב על להתמסטל היום כי לי באופן אישי זה גורם לאיבוד שליטה
    פעם איבוד שליטה היה fun,היום אני רואה את הדברים אחרת לגמרי ואני לא מסוגל להכיל את התחושה הזאת וזה גם כבר לא מושך אותי להרגיש את התחושות שזה עשה לי בשנות ה70 וה80

    אהבתי

    1. זו לגמרי מסעדה שאנחנו באים אליה הרבה, יותר מלכל מסעדה אחרת ולאורך השנים זו הפכה להיות מסעדת הבית שלנו, בתחושת השייכות שלנו.
      הגמל הגיע מאד מכוונן לטעמים מסויימים, וידע בדיוק מה הוא רוצה, יכול להיות שביום אחר הוא היה זורם עם הרעיון. לי לא היה משהו מסויים שרציתי ולעומת זאת היו לי בראש כל הנסיונות שהשף עושה מידי פעם ושטעמתי לאורך השנים, שמאד אהבתי.
      אני מאד מתחברת לחוסר הרצון לאבד שליטה, גם אני לא אוהבת להרגיש ככה, לכן אני מעשנת ממש טיפה ברמה שקצת מקלה את הראש, אבל לא מאבדת שליטה לחלוטין. ואני לא מעשנת לבד, רק עם הגמל.

      אהבתי

  3. כשתלמידים מבקשים אותי לחזור שוב על מה שאמרתי,  אני לא מסוגלת לחזור באותן מילים.  זוכרת מה אמרתי,  אבל בשום אופן לא זוכרת איך אמרתי. אולי הם חושבים שגם אני לקחתי משהו?

    המסעדה שתיארת מזכירה לי משום מה מסעדה שאכלתי בה פעם בצפון.  לא בגלל האוכל (כי אני לא זוכרת מה אכלנו),  אלא בגלל המלצר והשף והאווירה.  מעניין אם זו אותה ההיא  –  אבל מכל מקום,  כשקראתי,  תיארתי אותה לעצמי בראש כל הזמן.

    מנה עיקרית של פסטה לפועה.  המממ.  זה נראה לי קצת בעייתי 🙂

    אהבתי

    1. תמיד את יכולה לבקש ממי שכתב מה שאמרת שיחזור על המשפט האחרון שלך, משם זה כבר יזרום. התלמידים שלך לא יחשבו שלקחת משהו, אלא אם את מסתובבת עם חיוך מטופש…
      בעצם אני לא יודעת, זו אחת התהיות הקבועות שלי, כשאנחנו יוצאים מהמסעדה ההיא, אני תמיד שואלת את עצמי אם הם קלטו שיש להם שני מסטולים במסעדה, כי למיטב שיפוטי, אנחנו מתנהלים בצורה סבירה לחלוטין. אבל אי אפשר לסמוך על השיפוט שלי כשאני ככה, כמובן.

      אין לי בעיה עם מנת פסטה, רק שבאיזה מקום צפייתי באופן לא מודע למנה בשרית וקצת התאכזבתי שהמנה לא היתה בשרית. לא נורא, בפעם הבאה, אם תהיה, אחדד את הציפיות.

      אהבתי

    1. ההשפעה עלי תלויה מאד בנסיבות, בחברה המתאימה. אם לא הגזמתי בכמות, אני קלילה וצוחקת ונהנית מהחיים. קצת יותר מידי ואני הופכת רדומה ומבלובלת ולא מחוברת לסביבה. צריך לדעת למנן, כמו אלכוהול 

      אהבתי

  4. נורא כיף שיש לכם מסעדת הבית שכזאת. ואת צודקת שבפעם הבאה תכווני את הבקשה באופן יותר מדויק. הופתעתי כשסיפרת שהוא הכין לך פסטה חלבית אחרי שגם בסלט היתה גבינה…..העיקר שהיה טעים.
    אני לא יודעת ולא מסוגלת לעשן, אבל פעם אחת ויחידה בחיי כשהייתי עם קדימה (לא מסתדר לי הכינוי הזה, אצטרך למצוא חדש) באמסטרדם סופשבוע לפני שנסענו לקורס בבריסל, אכלנו עוגה "שמחה" בבית קפה "שמח" וחזרנו מהר למלון כי חששנו מההשפעה….היה סוטול מדהים, ובין יתר התופעות שחווינו, היינו מתחילות לומר משהו אחת לשנייה – חלקית בקול רם וחלקית בראש….זה היה ממש מצחיק. לא יכולנו להבין מתי אמרנו משהו באמת ומתי רק חשבנו שאמרנו…זה היה היסטרי לגמרי.

    אהבתי

    1. למען האמת ניחשתי שהמנה שלי לא תהיה בשרית כבר כשראיתי שהמלצר הניח לי סכין שאינה סכין בשר. יכול להיות שאם הגמל היה אוכל מנה אחרת שאינה המנה המועדפת עלי ביקום כולו, לא היה מפריע לי שהמנה שלי אינה בשרית. אבל לא נורא, פעם ביובל קורה שהמנה שלו מוצלחת משלי, בדרך כלל זה הפוך

      זה באמת היסטרי לגמרי, לי מאד קשה עם חוסר השליטה בסיטואציה ולכן אני לעולם לא מעשנת כשאני לבד. 
      חלק מההנאה זה להשתחרר ולתת לדברים לקרות, במקום בטוח, כמובן.

      אהבתי

  5. תמיד במסעדות תוקף אותי יצר נסינות ולעיתים קרובות אני נופלת. כולם מבסוטים מהמנות שלהם ואני מתבאסת קצת…
    אני אני מזדהה ומעריכה את הנועזות שלך.
    בא לי על המסעדה הזאת.

    אהבתי

    1. העולם מתחלק לשני סוגי אנשים, אלה שמזמינים מנות מוצלחות במסעדות ואלה שלא.
      אני מהסוג הראשון, ובארוחות שלנו במסעדות, בדרך כלל הגמל מציץ על הצלחת שלי בקנאה וטוען בתוקף ששלו נורא טעים, אבל בפעם הבאה מזמין מה שהזמנתי בפעם הקודמת…
      אני לא יכולה להגדיר את הפעם הזו כנפילה, רק אכזבה קלה שלימדה אותי להתמקד

      אהבתי

  6. חייבת להודות על האמת שאני לא הולכת כל כך הרבה למסעדות
    הקטע של להיות אלרגית לגלוטן, למרות שהיום יש הרבה יותר מודעות, הוא בעייתי
    ויש עוד דברים שאני אלרגית אליהם, וטוב זה סתם יוצר בלאגן וצורך לשאול שאלות שלא תמיד נעים לי לשאול את המלצר (כי זה מרגיש כמו להציק לו)

    זה כייף שיש מקום ששניכם אוהבים לאכול שם

    אהבתי

    1. דווקא במסעדה המסויימת הזו היית מוצאת מה לאכול בלי שום בעיות.
      כל מה שהיית צריכה להזמין זה סטייק אנטריקוט או צלעות טלה והיית מסודרת. וגם אין שם בעיה לשאול ולברר, האווירה שם נהדרת.
       

      אהבתי

כתיבת תגובה