מהנעשה בגינתנו

העישוב המעיק ובעיקר השמש והגשם עשו את שלהם והגינה מתחילה להניב פרי, בעצם ירק.

מה שמביא אותי לבלות את השבתות האחרונות בביקור בוקר בגינה, שלאחריו מרתון בישול של תוצרי הגינה.

וכמובן מרתון מחשבתי של מציאת מתכונים.

אם זה לא בישול עונתי, אני לא יודעת מה כן.

מעלי התרד והמנגולד אני מכינה כל שבוע משהו. אבל השבוע הגעתי והברוקולי היה בדיוק בדיוק מוכן.

במלוא תפארתו ויופיו. גדול ומרשים.

טוב שהבאתי איתי שקית וסכין ויכולתי לאסוף אותו ולהביא אותו הביתה.

 

לגזרים עוד יש זמן, למרות שזה אחד הדברים החביבים יותר, להציץ להם ולראות מה קורה איתם.

הצבע הכתום המבצבץ מהאדמה מרנין לב . איזה חמודים הם!

 

 השומים החתיכים מתחבאים גם הם באדמה ומבשלים לי הפתעה ריחנית. כל אלה שגדלים באדמה לוקחים את הזמן שלהם וצריך לחכות בסבלנות עד שיגיע זמנם ולא לשלוף אום מוקדם מידי מרחם האדמה.

 

והאפונה הגאונה מבשילה תרמילים מלאי חרוזים ירוקים בהירים מבריקים, פה חסרה לי קצת מיומנות לדעת איזה גדולים מספיק ואיזה קטנים עדיין, קטפתי לא מעט היום וגיליתי בבית מי בגודל ראוי ומי פחות. כך או אחרת כולם נכנסו למחבת ומילאו את יעודים במילוי לאמפנדס ירקות טעים.

 

 

הברוקולי הפך לפשטידה נהדרת :

ראש ברוקולי – מאודה עד התרככות וחתוך לפרחים בינוניים 

1 שמנת חמוצה או יוגורט

1/2 כוס חלב

שליש חבילה גבינת חמד חתוכה לקוביות

1/2 כוס גבינה צהובה

3 ביצים

3 כפות קמח

מלח ופלפל

 

מערבבים את הגבינות והחלב עם הביצים והקמח מתבלים במלח ופלפל , לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב.

מכנסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות.

הכי כייף למזוג מעט טחינה מלמעלה ולאכול.

 

 

ואמפנדס ירקות מהגינה :

 

בצק לאמפנדס :

2 כוסות קמח

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן 

מערבבים ולשים עד שהבצק רך ונעים.

 

מילוי ירקות:

מטגנים בצל עד שמתרככך ומוסיפים לפי הסדר

כרובית מופרדת לפרחים קטנטנים. (כרובית שחמותי הביאה מהגינה שלה).

פניני אפונה טריה בערך כוס.

דלעת חתוכה לקוביות קטנות (מהמקרר…)

עלי מנגולד ותרד כ2 כוסות של ירק חתוך.

מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים

מתבלים במעט רוטב סויה וממשיכים לבשל עד שמתאדה

 

 

מרדדים את הבצק

קורצים עיגולים מהצבק המרודד

ממלאים וסוגרים

אני מילאתי וסגרתי באמצעות מכשיר אוילי וחמוד שמצאתי בצורת לב .

 

מה שכן, חווית הגינה נחווית אחרת לגמרי, כמעט ברמת החויה הרוחנית אחרי צפיה בסרט אווטאר. תחושת החיבור לאדמה ולצמחים עולה מדרגה.

 

 

חוץ מזה אני שוקלת לצאת לקורס הנחיית קבוצות שיכול לקדם אותי בעבודה וגם בשלבים מאוחרים יותר בחיים. זה נראה לי כמו כלי ששווה להשקיע בו ארבעה חודשים מהחיים וכמה אלפי שקלים.

מה גם שכשסיפרתי על כך לכוח הצלה היא אמרה שתשקול להצטרף וללמוד איתי. אם זה אכן יקרה, זה יחסל את המינוס העיקרי, שהוא המרחק.

הלימודים נמצאים במרכז הארץ, ואנ לא מתה על נסיעות ארוכות ועוד אחרי יום עבודה.אבל נסיעה משותפת יכולה להיות מעולה ומוצלחת מבחינת חלוקת ההוצאות והבילוי המשותף יחד.

 

28 תגובות בנושא “מהנעשה בגינתנו

  1. זה עושה טוב על הלב,  כל הצילומים והמתכונים.
    ופתאום שמתי לב:  יש איזה דמיון בין העלים של הגזר לעלים של הכלנית.  מוזר,  אבל גם משמח.

    אהבתי

    1. הירוק הזה, זה הכי טוב שיכול להיות, שלא לדבר על הכתום של הגזר והאדום של המנגולד…
       
      עלי הגזר גם דומים, בעיקר בהתחלה, לעלים שלפטרוזיליה שחשבתי שזרעתי

      אהבתי

    1. אני אופה, גם ככה יש בבצק מספיק שמן והם יוצאים נהדר ככה, הבצק פריך וקראנצי, נעים מאד לאכול אותם.
      והלב, זה מהמכשירים הטיפשיים האלה שאפשר למצוא באגפי האפיה בחנויות המתמחות.
      את זה שלי מצאתי במקרה בחנות יד שניה, חדש לגמרי, עם התויות והכל.

      אהבתי

    1. הפשטידה יצאה מצויינת, היא הולכת טוב גם עם ברוקולי קפוא וגם עם כרובית, או שילוב של השניים.
       
      אני מקווה שיהיה מה לספר על הקורס, הפתיחה תלויה במספר המשתתפים וכרגע אין מספיק, אז נחכה ונראה

      אהבתי

  2. הברוקולי נראה כל כך פריק וטעים שאני תוהה אם הייתי מתאפקת מלנגוס בו שם, בעודו מחובר לאדמה. יש בכל זה אכן שמחה אדירה ותחושת סיפוק, אווטר או לא אווטר. חשבתי על זה שפעם זה כל מה שהאנשים עשו, מהבוקר עד הערב דאגו לארוחה הבאה שלהם. במחשבה ראשונה זה נשמע לי נורא, ובשניה בכלל לא. 

    אהבתי

    1. האמת שהירקות פשוט אחרים לגמרי כשאת קוטפת אותם. תמיד מדברים על ויטמינים שנשמרים או לא נשמרים בירק ובפרי אחרי הקטיף, אבל אף אחד לא מדבר על הטעם.
      גם היום אנשים עובדים בלדאווג לארוחה הבאה שלהם, רק שהיום זה באמצעות מתווכים. העבודה שלנו היום לא קשורה ישירות לאוכל כמו פעם, אבל עדיין, למי שאין כסף, תהיה לו בעיה להשיג אוכל. והוא יחזור מייד למקום ההוא של לדאוג לארוחה הבאה.

      אהבתי

  3. הכל כל כך יפה ורענן ומעורר תאבון! מעולם לא נמשכתי לעבודה בגינה אבל התיאורים שלך עושים לי חשק…..
    והפשטידה נראית מעולה
    לגבי האמפנדס – בבצק אין לא אבקת אפייה ולא מלח? 
    וכמו שכבר שאלו כאן: את אופה או מטגנת? 

    לגבי הנחיית הקבוצות – איזה כיף. לכי על זה. מקווה שכוח הצלה תצטרך אלייך, והחוויה של הנסיעה יחד עד למרכז הארץ ובחזרה תתן לכל העניין ערך מוסף 

    אהבתי

    1. העבודה עצמה היא פחות כייף, העישוב הוא אפילו סיוט, אבל יש את ההנאה של לראות את הכל צומח וגדל יש מאין. זה ממש קסם שמפתיע כל פעם מחדש. אז למעשה העבודה הקשה מתוגמלת בצמיחה משמחת. שלא לדבר על זה שהכניסה לגינה הירוקה מאד מרגיעה ומשמחת.
       
      בצק האמפנדס נייטרלי ויכול להכיל מילוי מלוח או מתוק (נגמר לי המילוי בסוף, אז את האמפנדה האחרונה עשיתי עם קוביית שוקולד) לכן אין בו מלח, ואין צורך באבקת אפיה, הוא יוצא קרנצ’י ונעים לאכילה. ובאפיה כמובן. אני שונאת טיגון ונראה לי שיש מספיק שמן בבצק גם ככה.
       
      הנחיית קבוצות זה משהו שעשיתי בעבר, גם בלי ללמוד. אני חושבת שהקורס יכול לתת לי כלים מצויינים. אני מקווה שיפתח ושכוח הצלה תצטרף אלי.

      אהבתי

      1. פשוט, נגיד אני במסעדה ואני רואה נניח דים סאם או אמפנדס או פוקאצ’ה וכאלה. אז בסבירות גבוהה זה הכל בורקס וככה לא צריך להציק למלצרית. לא זכורים לי מקרים בהם התיאוריה נכשלה, אבל אולי אני מדחיק.

        אהבתי

      2. אז אתה בעצם מתייחס לכל סוג של בצק שמכיל כל סוג של מילוי כבורקס. התייחסות גנרית כזו. כמובן שזה לא מביא לידי ביטוי את מגוון הטעמים והמרקמים שיש למאכלים השונים, כי הרי אין דין דים סם מאודה כדין אמפנדס פריכים, וזה עוד לפני שדיברתי על המילוי…
         

        אהבתי

      3. אני רואה שדיברת עם חברים שלי. הם אנשים סבבה בעיקרון, אבל דיברי הבלע שלהם כאילו אין לי חוש טעם הם בבחינת השמצות פרועות. למשל אני מכין פירה מעולה.

        אהבתי

      4. עכשיו אתה משתחצן סתם, להכין פירה מעולה זה לא עניין של מה בכך…

        והחברים שלך, יש לי על מה לדבר איתם, אני רואה 

        אהבתי

    1. באמת? איפה את משתמשת בעלי גזר? למה מוסיפים אותם?
       
      הברוקולי אכן יאמי, ועכשיו אני מארגנת מתכונים של כרובית כי יש לי שלוש מחמותי שהגינה אצלה קצת מתפרעת

      אהבתי

      1. כשהם טריים הם נהדרים, עם מן מרירות / חרפרפות של עלים ירוקים. מאוד מאוד בריאים! 
        אפשר לעשות איתם כל מה שעושים עם עלים ירוקים אחרים – להוסיף קצוצים ומטוגים קלות למרקים, לביבות, מאפים, פשטידות… 
        אף פעם לא אכלתי אותם טריים, רק מטוגנים קלות עם בצל, אבל יש המתכון הזה שנראה לי מעניין:
        <a target=_blank href="http://dapeitamar.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html?utm_source=teavon.co.il&utm_medium=recipe&utm_campaign=full-recipehttp://dapeitamar.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html?utm_source=teavon.co.il&utm_medium=recipe&utm_campaign=full-recipe">http://dapeitamar.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html?utm_source=teavon.co.il&utm_medium=recipe&utm_campaign=full-recipe</div>

        עושה חשק, הגינון הזה שלך 🙂

        אהבתי

  4. מקסים! איזה כייף לצאת לגינה ולקטוף ירקות שגידלת. אחד הדברים הכי מספקים שיש. 
    (בשבוע שעבר צמח אופן מפתיע סחלב נקוד בגינה שלי. אין לי מושג מאיפה הגיע אלי צמח נדיר בסכנת הכחדה. אני כל כך שמחה על קיומו)

    אהבתי

    1. את בדיוק האדם שיתחבר לתחושה הנהדרת הזו 

      והסחלב, הלכתי לחפש תמונות שלו, באמת נדיר ובסכנת הכחדה, מה שמשמח אפילו יותר, איזה כייף לך!

      אהבתי

  5. אין כמו לקטוף ירקות מהגינה ולהשתמש בהם
    יש לנו שכן שיש לו ילדים שיש לו גינת ירק
    אין מה להשוות בין ירקות מהגינה לבין מה שקונים בסופר

    מה גם שיש המון דברים שאפשר לגדל בכל בית בעציץ
    למשל עגבניות או עגבניות שרי
    וזה מחזה נעים לעיניים לראת את כל הירוק הזה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s