מרק כתום

מרק כתום הוא שם דבר בין הגמל וביני. כבר סיפרתי על מקרה המרק הכתום שהפך אותו לזכור לדראון עולם ומוזכר לעד בתור האוכל הגרוע האוליטמטיבי. ומאז עבר קצת זמן והגמל כבר מוכן להודות בחצי פה שאני יודעת להכין אוכל טעים, ובכלל, מאז שאני נוסעת אליו ולא הוא אלי, יצא לנו לבשל ביחד כמה וכמה פעמים וזו חוויה נעימה לשנינו. זה נחמד לעבוד יחד במטבח.

אבל מרק כתום לא העזתי להציע לו שוב ולא רק זה, כמעט שלא הכנתי אפילו לעצמי מאז. 

ולא שאני לא אוהבת, אני דווקא אוהבת, אבל משום מה בכל התקפי הכנת המרק החורפיים שלי, המרק הזה כמעט אף פעם לא עלה. נח עליו איזה צל כבד ושם רע.

 

עד השבוע, שפתאום קרצה לי הדלעת הכתומה הנהדרת מהמקרר ופשוט לא הצלחתי להתאפק.

רק באמצע ההכנה גיליתי שחסרה לי בטטה, אז קצת שיניתי ויצא מרק מעולה:

 

חתיכה יפה של דלעת בערך 500-600 גר' חתוכה לריבועים

3 גזרים נאים מקולפים וחתוכם לעיגולים

תפוח אדמה גדול חתוך לריבועים

בצל גדול קצוץ.

 

את הבצל מטגנים בסיר עמוק עד שקיפות, מוסיפים לו את הגזר, את תפוחי האדמה והדלעת ומערבבים במשך כמה דקות, כדי שכל הירקות יקבלו טעם של טיגון קל.

מוסיפים 4-5 כוסות מיים ומביאים לרתיחה. אפשר להוסיף גם ציר מרק עוף בשלב זה.

מנמיכים את הלהבה ונותנים לקדם המרק להתבשל בנחת כ20-30 דקות, תלוי כמה זמן יש לכם.

לוקחים מוט בלנדר וטוחנים את תוכן הסיר עד דק. 

מפלפלים וממליחים, ומי שאוהב יכול להוסיף גם אבקת ג'ינג'ר.

מוזגים פחית שלמה של קרם קוקוס.

טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

את התמונה הזו צילמתי ושלחתי לגמל בצירוף שאלה, לשמור לך?

 

אחר כך יכולתי להתענג על הטעם של המרק ועל החיוך הגדול.

סוף סוף השתחררתי מהצל  הכבד שלו בעניין הזה.

30 תגובות בנושא “מרק כתום

  1. נראה ממש טעים!
    לבטטה לדעתי יש טעם מאוד שתלטני
    אז במרק כזה תלוי מה הטעם הדומיננטי שאת רוצה
    ואני בטוחה שהוא משביע ולו רק בגלל הקרם קוקוס

    מה הייתה תשובתו של הגמל?

    אהבתי

  2. אחד הטובים אם לא ה….
    מתה על מרק כתום ועל כל המרכיבים שלו. אגב אוהבת להכין גם עם דלורית, וקצת ג’ינג’ר…..
    מה ענה הגמל? 

    אהבתי

    1. כתבתי שאפשר להוסיף ג’ינג’ר, לא הוספתי כי גיליתי בדיוק שאין לי, הטעם שלו משתלב מצויין עם הכתמתמות של המרק והחריפות גם.

      הוא ענה : מה כבר נשאר לו להגיד? 

      אהבתי

  3. כמה כוח יש למילים. תראי כמה זמן לקח לך להתגבר על הטראומה הכתומה (ולא, אני לא מדברת על פינוי גוש קטיף ). אבל אין לי ספק שהוא עכשיו טעים כפליים, ושאת מתענגת גם על הטעם גם על תחושת ההישג שנובעת מהתגברות על קשיים (בחזרה לפוסט של צופה). 

    אהבתי

    1. זה די מטופש לתת למשהו להשפיע עלייך עד כדי כך. 
      לאורך השנים שחלפו מאז  תקרית המרק הייתי מסבה את תשומת ליבו במסעדות למרק הכתום המופיע בתפריט, למתכונים שפורסמו ברשת וכו’, כדי להראות לו שהמרק לגיטימי, הכל בהומור אגב, גם, העקיצות שלו וגם התגובות שלי.

      אין ספק שמרק טעים יותר בגלל ההתגברות על ההמחסום שלא ידעתי שקיים.

      אהבתי

  4. נראה טעים!!
    למרות שאני לא נוהגת משום מה להכין מרק דלעת ( מוסיפה מעט ממנה למרק ירקות) לאחרונה ’התאהבתי’ במרקעדשעם כתומות 🙂
    בעיני את בשלנית נהדרת !

    אהבתי

    1. רוב הדלעות בארץ לא מאד טעימות, אפשר להכין עם דלעת ערמונים שיש לה טעם מופלא בעיני.
       
      מרק עדשים הכנתי לאחרונה משלושה סוגי עדשים (כתומות ירוקות ושחורות) ויצא מעולה, מרקים עדשים הם נהדרים.
       
      תודה!!

      אהבתי

  5. נשמע מצויין.
    אנסה אותו  גם במטבחי.
    מישהו הביא לי דלעת מיוחדת מוולנסיה.
    היא כלכך מתוקה שפשוט לחצות ולאפות בתנור עד לריכוך ולאכול עם כפית.
    כך נאמר לי.
    אנסה ואדווח.
    כיף שיש חורף עם דלעת במטבח.
    אני אוהב גם עוגת דלעת-גזר בסגנון דרומאפריקאי שאין אין עליה!
    חורף טעים טעים

    ובהצלחה עם המרק גם עבור הגמל

    אהבתי

    1. בארץ יש דלעות פחות מוצלחות. יש דלעות מעולות עם טעם אמיתי ונפלא. לפני שנה קיבלתי קצת דלעת שאני לא זוכרת את שמה, ארוכה ובעלת קליפה ירוקה כהה מפוספסת, הפנים היה בכתום כהה עז והטעם היה מתוק.
      מה שמסביר את פאי הדלעת שבארץ פחות מוכר, רק מירק טוב יצא פאי טוב…
       
      בכל מקרה, אם יש לך מתכון של העוגה, אתה יותר ממוזמן לשתף, הכי בעולם לקבל מתכון טוב ש"עובד"
       
      הגמל ימשיך לחיות בלי מרק כתום, זה בסדר גמור

      אהבתי

  6. יש אנשים שפשוט לא אוהבים מרק כתום, וזה בכלל לא קשור לכישורי הבישול שלך (גם אני ביניהם). אבל שמחה שהתגברת, ושאת תהני ממנו.

     

    אהבתי

  7. זה עוד אחד מפוסטי המתכונים שאפנה לזוגתי. למרות שהיא יודעת להכין מרק כתום אבל אולי יש כאן היי לייטס שהיא לא מכירה:-)
    תודה

    אהבתי

      1. תשמעי,אומר ביושר,הראתי לה כמה מתכונים שלך ,אני לא יודע אם היא עשתה אותם כי אני לא מתעניין באוכל טבעוני או צמחוני,חשוב לי שהיא תאכל לפי אמונותיה ותיהיה שבעה ובריאה,כל השאר ,ודאי ללברר ממה עשוי כל מאכל שהיא עושה אין לי מושג.גם ככה מעצבן אותי שהיא טבעונית

        אהבתי

      2. מתנצלת מראש, אבל צחקתי קשות כשקראתי את התגובה שלך, ואני בכלל בעבודה …
        טבעונים זה מעצבן, בעיקר אם אתה צריך לבשל יותר מסוג אחד של אוכל בבית, כי אתה הרי לא רוצה שיכפו עלייך טבעונות.
         

        אהבתי

      3. בכיף,נראה לך שאני מבשל כפול??? ככה את מכירה אותי?
        היא מבשלת את שלה ,אני את השאר והיא מוסיפה דברים לילדים שאני מתעצל לעשות 🙂
        הבעיה היחידה שהמטבח קטן וצריך לבשל בתורות, ודאי אחרי השהיא נכוותה ומאז היא צריכה ספייס כשהיא מבשלת ואז אני בדרך כלל רואה כדורגל,היא לא מדליקה אש בשבת אז היא צריכה לביים את בישוליה עד כניסת השבת ואני מבשל בלי אילוצי שבת חג או יום כיפור:-)

        אהבתי

      4. נראה לי שאתם צריכים לנקוט בשיטת שני המטבחים.
         
        כשבאתי לבקר את החבר שהיה לי בצבא, בעיר המלאכים, קריית מלאכי, אימו עשתה לי סיור בבית והראתה לי את המטבח המצוחצח והמבריק שנראה כאילו לא בישלו בו, פירור לא היה על השיש והיה מדובר בבית עם ארבעה ילדים. אחר כך הבנתי למה הוא נראה ככה. באמת לא בישלו בו. את הבישולים היא היתה עושה ,במה שהיום היינו קוראים, חדר הבטחון בבית. על משהו שנראה כמו פתיליה משוכללת מעט ואיזה תנור ישן ושחור משימוש.
        במטבח לתצוגה השתמשו על מנת להגיש ממנו-כאילו בישלו בו-רק כשהיו אורחים מכובדים או ארוחה מיוחדת וחגיגית…
         
        אז אולי תבנו מטבחון בחדר הבטחון?

        אהבתי

  8. יש ירקות שאני פחות אוהב: דלעת, קישואים, בטטה.
    לא תמיד הרתיעה לגמרי הגיונית, אבל היא לגמרי נוכחת. כך, לדוגמה, אין לי דבר נגד הטעם של בטטות – אבל אני לא אוהב את המרקם שלהן.
    מרק כתום יכול להיות מאד טעים, למרות שהוא מכיל את אותם ירקות שאינני אוהב: אם מרסקים אותם – גם המרקם די נעלם…
    מרק הוא קצת יותר מסכום חלקיו. לפני ימים לא רבים הכינה אישתי מרק שעועית, שחזרתי ואמרתי עליו שהוא מצוין. מצד שני, במקרר יש עכשיו מרק גולש, שלא מושך אותי בכלל, למרות שאני אוהב מרק גולש.
    ניסיתי להסביר לאישתי משהו בנוגע לטעם – ולא נראה לי שממש הצלחתי: לפעמים התיבול הוא כזה, שהוא חלק איטגרלי מהמרק, והכל מאד טעים. במרק הגולש הנוכחי, אני כאילו מרגיש את התבלינים בנפרד, ואני לא נהנה "לאכול תבלינים". כן, ההסבר הזה קצת מטומטם – אבל אין לי טוב ממנו. חוץ מזה, היא השתמשה בחלק בשר שלא ממש מתאים לגולש, לטעמי…

    אהבתי

    1. מענינת ההגדרה שלך ללהרגיש את התבלינים בנפרד.
      יכול להיות שאלה פשוט לא תבלינים שאתה אוהב? או שהכמות שלהם מוגזמת?
       
      מרק הוא כביכול דבר פשוט להכנה, הקושי האמיתי הוא האיזון שלו. מוצקים לעומת נוזלים, כמו גם רמת חמיצות, מליחות, חריפות ואפילו מתקתקות.
       
      לפעמים אני מכינה מרק והוא "פשוט לא נכון" עד שהוא לא מאוזן.

      אהבתי

      1. למרות שאישתי בשלנית מצויינת, באמת מצויינת, ואני בס"ה מישהו שמתמחה רק באכילה – למרות זאת, פעמים רבות כשהיא מכינה מרק או רוטב, היא מגיעה אלי עם כף מהבילה. שאטעם, אחווה דעה, אגיד מה עוד חסר. העוּבדות מספרות, שלשוני אכן עושה מלאכה נאמנה: כשהיא מתקנת את הטעם לפי הנחיותיי – הטעם אכן משתפר. וזה נכון, מה שכתבת: מרק – כמו כל אוכל אחר, אגב – צריך להיות מאוזן. איזשהו שילוב בין הטעמים והמרכיבים, שילוב שיגרום לתוצאה להיות טובה מסך מרכיביה. 

        אהבתי

      2. כשמבשלים, כמו כל יצירה אחרת, לפעמים צריך מישהו אובייקטיבי שיעריך את הטעם ויחווה את דעתו. יש איזו התקהות של הטעם אחרי שטועמים את אותו הרוטב או אותו המרק יותר מידי פעמים.
        והי, לא צריך להיות בשלן כדי לדעת מה טעים לך ומה אתה אוהב

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s