המבורגר עדשים והמבורגר פטריות

כי מידי פעם מתרגש עלי איזה מישהו שלא אוכל בשר או שסובל מטבעונות של ממש וצריך לתת מענה גם לחלכאים ונדכאים של עולמנו. וכיוון שהם סובליםפ מספיק ממחסור בבשר, רצוי שיהיה להם טעים.

מצאתי מתכון, ניסיתי, שיפרתי שדרגתי והנה הוא לפניכם:

 

המבורגר עדשים

 

1 כוס עדשים ירוקות או שחורות או תערובת של שני הסוגים – לבשל כעשרים דקות עד שמתרככים למדי.

1/2 כוס שיבולת שועל, עדיף מאלה הטחונות דק.

1/2 כוס פטרוזילים קצוצה.

גזר אחד מגורד על פומפיה.

1 בצל גדול קצוץ דק, אפשר חי, אבל רצוי מטוגן היטב ואפשר גם בצל מטוגן משקית.

2-3 שיני שום מרוסקות.

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

1/4 כוס צנוברים

3 כפות טחינה גולמית או רסק עגבניות

מלח, פלפל, פפריקה

4 כפות מים

 

מערבבים הכל, עדיף במעבד מזון ונותנים לעיסה לעמוד קצת ולנוח.

אחר כך יוצרים קציצות עגולות ושטוחות. אפשר באמצעות רינג יעודי, או במקרה ואין אחד כזה (לי אין, כמובן), אני השתמשתי במכסה מתכת בגודל המתאים. משמנים כדי להקל על החילוץ ויוצרים את ההמבורגר.

אפשר לטגן ואפשר לאפות. תנחשו מה אני עשיתי.

אחר כך אפשר לשמור בהקפאה ולחמם לפני האכילה.

 

לפני האפיה

 

 

אחרי האפיה

 

הן יוצאות כל כך טובות שגם קרניבורים מושבעים נהנו מהן (בנוסף לבשר, לא במקום).

אפשר לחמם במיקרוגל, בתנור או בטיגון. ניסיתי הכל והכל מוצלח רק דרגת ההתפוררות של ההמבורגר משתנה מעט משיטה לשיטה.

 

 

 

המבורגר פטריות, טעים אפילו יותר.

 

2 סלסלות פטריות, רצוי משני סוגים או יותר, זה מעשיר את הטעם

בצל אחד קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה

1-2 שיני שום

2 כפות סויה

מלח פלפל פפריקה

חופן צנוברים

 

מטגנים את הבצל עד להזהבה וריכוך מלא, מוסיפים את הפטריות חתוכות קטן וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות לגמרי, מוסיפים שום כתוש וסויה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. מוסיפים את התיבול והצנוברים לערבוב קצר.

מורידים מהאש ומעבירים למסננת, על מנת שהתערובת תגיר עודפי נוזלים אם יש.

 

1 כף קמח

1/2-3/4 כוס שיבולת שועל אינסטנט

2 כפות שמן זית

 

מוסיפים חצי כוס שיבולת שועל, קמח ושמן זית לתערובת הפטריות ולשים לעיסה אחידה.

נותנים לעיסה לעמוד קצת, על מנת שתתיצב.

אחר כך צרים ממנה את קציצות ההמבורגר ומחליטים אם לאפות, לטגן או להכניס למקפיא לשימוש מאוחר יותר.

אם מקפיאים, כדאי להקפיא על צלחת כך שהקציצות לא ידבקו זו לזו ואחר כך לאחד אותן לשקית.

אפשר להוציא מההקפאה ישר לתנור לאפיה או להפשרה קלה ואחר כך לטיגון.

 

טעים מאד, לא חייבים להיות טבעונים כדי ליהנות מהפטריות שהתחפשו.

 

אין לי תמונות,שלהן, הכנתי אותן לפני ששיכללתי את שיטת הצורה היפה והן יצא כמו קציצות קטנות ולא יפות במיוחד 

 

יש תמונות, אלה מהפעם השניה שהכנתי, הפעם שכללתי את יצירת הצורה שלהן על ידי עיצוב באמצעות מכסה של צנצנת בגודל המתאים.

בתמונה הראשונה הן קפואות, בשניה אחרי אפיה של עשרים דקות בתנור.

הטעם, מדהים.

 

30 תגובות בנושא “המבורגר עדשים והמבורגר פטריות

  1. זה נראה מעולה!
    אבל לא בשבילי (אלרגית לקיטניות ואלרגית לגלוטן)
    בטוחה  שהטבעונים/צמחונים נהנו מזה
    שילוב המרכיבים נשמע טעים 🙂

    אהבתי

    1. הקושי הא להכין כמה תפריטים בבית אחד אם כולם היו אצלך צמחונים זה היה פשוט כמו להכין אוכל ללא צימחונים.
      אבל את לא חייבת להכריז על צמחונות טהורה, ורק לשלב כשיש לך כוח אוכל שיש בו פחות בשר.

      בכל אופן טבעונית לא היית יכולה להיות, בטח לא כל זמן שיש לכם מכוורת 

      אהבתי

      1. אני חושבת שהטבעונים טוענים שלקיחת הדבש מהדבורה הוא ניצול שלה.
        זו הבעיה שלי עם הטבעונים, בעיקר עם המטיפנים שבינהם, הקיצוניות. אני לא אוהבת שום סוג של קיצוניות.

        אהבתי

      2. אני לא טבעונית, ואפילו לא צמחונית, אבל זוכרת בבירור ביקור כילדה בכפר תבור מטעם בית הספר, שם למדנו על הדבש, תהליך ההפקה שלו ומוצריו.
        אני זוכרת שלמדנו על האופן בו הדבורים חיות ועל האופן בו רודים את הדבש – מסלקים את הדבורים מהכוורת עם עשן ואז מכניסים את המגירות עם חלות הדבש והדבש עצמו למכשיר צנטרפוגה כזה. גם עשינו המחשה, ואחת הדבורים נותרה על חלת הדבש וצפה מתה בדבש הניגר. שאלתי למה היא לא ברחה והמדריכה אמרה שהן לפעמים מתעלפות או מתות בגלל העשן.
        לא יודעת אם זה הסבר נכון בכלל, רק יודעת שממש התעצבתי בשביל הדבורים הקטנות, שבאותו היום למדתי שהן חכמות מאוד, שהן צריכות לסבול פחד ומצוקה מול העשן ואולי גם להתעלף ולמות 😦

        אהבתי

      3. ההסבר לא מדויק. הדבורים מריחות את העשן ואז ממלאות את בטנן בדבש בהנחה שהכוורת שלהן בוערת וצריך לברוח וככה הן מתקשות לעקוץ את הדבוראי. דבורים הן חרקים והן חיות זמן קצר מאוד, בערך חודש בתקופת האביב והקיץ וקצת יותר בחורף. הדבורה שמתה בזמן הרדייה הייתה מתה כנראה בכל מקרה. אנחנו לוקחים מהן את עודפי הדבש ונותנים להן בתמורה בית וטיפול נגד מחלות ומספקים להן מים נקיים בקיץ ונלחמים בצרעות שאוכלות אותן. אין כאן ניצול והתאכזרות כמו בגידול בעלי חיים ולכן ההמנעות מאכילת דבש מטעמי מצפון היא מיותרת לדעתי, אבל שכל אחד יעשה מה שנראה לו נכון.

        אהבתי

  2. יאמי! אני מאוד אוהבת המבורגרים צמחוניים ותמיד יש לי בפריזר קופסה גדולה של כאלו משעועית אדומה, גזר מגורר שיבולת שועל.
    בא לי לערבב את שני המתכונים שנתת כאן יחד. נראה לך שזה יצליח?

    אהבתי

  3. פטריות ועדשים הם שני רכיבי מזון אהובים עלי מאוד (בלי קשר לעובדת היותי מצטמחנת) ואני מחפשת זמן מה מתכוני "המבורגר" מוצלחים לשניהם. 
    מאמינה שאנסה את שניהם בקרוב 

    אהבתי

    1. אשמח אם תחזרי לדווח, אני אנסה להכין את המבוגר העדשים גם משעועית מסוגים שונים, מעניין מה זה יעשה לטעם.

      אהבתי

    1. הו, זה רק מסביר כמה אני לא בקטע הצמחוני/טבעוני

      הכוונה היא לשתי כפות רוטב סויה, זה נותן תוספת טעם מצויינת.
      הכנתי שוב את המבורגר הפטריות וצילמתי, אם אזכור אעלה תמונות אחר כך.

      אהבתי

  4. אני מניחה שזה בהומור אבל .אולי כדאי לך לעבור קצת על מידע בעיניין ולהתעניין, בכל זאת יש נשמות שסובלות בכל מקום בגלל תעשיות שמשקרות לנו בפרסומות ומועצת החלב שממציאה לעצמה רעיונות כמו 3 מוצרי חלב במטרה להכניס לקופה על חשבון אלה שהצליחה לגרום להם להאמין שלהימנע זה סבל.להימנע זה למנוע מחלות, זה למנוע שואה, זה למנוע מצפון.זה למנוע את ההזיה של לצרוך חלב עגלים כאילו מדובר בהיגיון כלשהו מעבר למסחר. 
    אני לא רוצה להטיף.אני מתפללת לעיניים שעצומות בכוח.
    רק לראות מסביב, ואז לבחור אם לעשות מה שנכון או מה שקל.
    בכל אופן, לפחות שתדעי מה באמת מתרחש.

    אהבתי

    1. א. כן, אני כותבת בדרך כלל בהומור.
      ב. אני לא מאמינה בנשמות, אני כן מאמינה במניעת סבל מיותר. של בעלי חיים וגם של מי שצריך לשמוע הטפות מוסר על מה שנמצא אצלו על הצלחת.
      ג. בני האדם הם אומניבורים , אוכלי כל, ולמרות שאני חושבת שצריכת הבשר היא מוגזמת, ולמרות שאני חושבת שאפשר לנהוג בדרכים הומניות יותר בתעשיית הבשר, אני לא חושבת שהיא מיותרת או שניתן לוותר עליה לחלוטין.
      ד. יש לי מספיק ידע ומספיק חשיבה עצמית כדי לסלוד מההטפות הטבעוניות הקיצוניות והכוללניות. אני מקבלת לחלוטין את האמונות שלך ושמחה לתת לך לחיות בדרכך, כל עוד אינה פוגעת בי, אנא קבלי את אלה שלי ואת דרכי.

      שתהיה שנה טובה.

      אהבתי

  5. נראה מצוין אבל ממש לא "כוס התה" שלי
    אוהבת עדשים אבל המרקם של פטריות לא עושה לי שום דבר טוב
    שמחה שיש לך מוטיבציה ואנרגיות להיטיב עם הצמחונים והטבעונים שמגיעים אלייך לאכול
    מודה ומתוודה שאין לי כמעט צמחוניים שמגיעים לאכול אצלי, אני מניחה שהייתי כמובן מסתדרת (ותמיד יש גם מנות צמחוניות ממילא) אבל עם טבעונים הרבה הרבה יותר קשה. 
    אני מוקפת חברות טבעוניות ולחברים שלי יש ילדים טבעוניים כך שאני מבינה שזה הולך וגובר וצריך להיערך לעניין הזה

    אהבתי

    1. פטריות הן באמת עניין של טעם. חמותי לא מסוגלת אפילו להריח פטריות ואני מוכנה לאכול מהן מהבוקר עד הערב.
      שתי חברותי הטובות ביותר הן אכלניות בעיתיות, יוגה שומרת על משטר משתנה של מזון שהקבוע העיקרי בו הוא שהיא לא אוכלת בשר בשום צורה וכוח הצלה טבעונית גמורה, אבל לא קיצונית, ובמקרי הצורך תאכל גם מוצרי חלב בלי לעשות ענינים.

      ובמשפחה יש גם כמה וכמה צמחונים וטבעונים. מצד שני יש לי גם חברים שאוכלים לפי תורת הפליאו. זה נעשה מסובך להכין אוכל לאנשים בימינו

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s