פרגיות ממולאות בשר וצנוברים ודלעות ערמונים במילוי קינואה ואגוזים.

שאריות אחרונות מארוחת יום ההולדת. מתכונים מוצלחים שארצה לחזור עליהם בעתיד.

(על הפרגיות אפילו בעתיד הקרוב, כי הגמל ביקש שאכין לו בפעם הבאה שנפגש, היה לו טעים)

לא הספקתי לצלם, עמכם הסליחה, תדמיינו.

 

קודם כל הערה. אלה לא פרגיות, אלה ירכי עוף ללא עצם. פרגיות הן תרנגולות צעירות, וזה ממש לא זה. אבל נכנעתי, אי אפשר להלחם בטחנות רוח כל הזמן.

 

מה צריך:

קילו פרגיות טריות.

300גר' בשר טחון (היה לי חצי קילו ונשאר לי קצת פחות מחצי מהכמות).

בצל קצוץ דק.

חופן נדיב של צנוברים.

שני חופנים של פטרוזיליה קצוצה.

מלחפלפל, פפריקה, כמון.

 

מטגנים בצל עד שמזהיב.

מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמפורר היטב ומשנה צבע.

מוסיפים את הצנוברים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות.

מתבלים במלח, פלפל, קצת פפריקה, קצת כמון.

מערבבים היטב.

מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומורידים מהאש.

 

פורשים את הפרגיות ומניחים בהן כשתי כפות ממילוי הבשר בכל פרגית. מגלגלים בזהירות גלגול הדוק ומניחים בכלי אפיה, אחת ליד השניה.

מערבבים שמן זית, מלח פלפל וכף סילאן ומורחים את הפרגיות.

אופים בתנור כ40 דק'.

 

אפשר לחתוך כל פרגית לחצי לאחר האפיה, כך מתקבלת מנה סבירה בגודלה ורואים את הגילגול ואת המילוי בפנים.

 

דלעות ערמונים ממולאות בקינואה ואגוזים.

 

4-5 דלעות ערמונים חצויות ומרוקנות מגרעינים.

1 כוס קינואה מבושלת (עדיף קינואה טריו, או קינואה אדומה בנוסף ללבנה).

בצל קצוץ מטוגן עד הזהבה.

חצי כוס אגוזים, אגוזי מלך, קשיו, פקאן. מה שיש.

חופן חמוציות

חופן פטרוזיליה קצוצה.

מלח, פלפל

 

מרככים את דלעות הערמונים במיקרו במשך 8-10 דקות

בנתיים מערבבים את הקינואה עם האגוזים הקצוצים, הבצל, האגוזים, החמוציות והפטרוזליה. מתבלים במלח פלפל ואפשר גם במעט רכז רימונים.

ממלאים את הדלעות בתערובת הקינואה.

מזלפים מעט שמן זית על על  דלעת ערמונים מכניסים לתנור שחומם ל180מעלות למשך כחצי שעה.

 

איך מבשלים קינואה? כמו אורז.

מטגנים במעט שמן לזמן קצר, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.

מוסיפים מים, על כל כוס קינואה בערך שתיים ורבע כוסות מים.

מבשלים בסבלנות בערך חצי שעה. הקינואה מוכנה כשהיא 'נפתחת'. ממש רואים את זה.

או במיקרו, בכלי מיוחד לאורז.

מכניסים את כל המרכיבים באותם יחסים ומפעילים את המיקרו לחצי שעה. בודקים ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים ומבשלים עוד 2-3 דקות. המיקרו לפעמים דורש יותר מים.

 

24 תגובות בנושא “פרגיות ממולאות בשר וצנוברים ודלעות ערמונים במילוי קינואה ואגוזים.

      1. אני בדרך כלל מבקשת שיטחנו לי צלעות. (זה בדרך כלל בשביל קציצות או בולונז). בפעם האחרונה הקצב הציע לי לטחון חזה עגל, הוא אמר שזה יותר טעים. קניתי אבל עדיין לא השתמשתי אז אני לא יכולה לחוות דעה. 

        אהבתי

      2. מאחר ואני לא הולכת לקצב, אלא לסופר ששם הבשר לא מצריך לקיחת משכנתא, אני לא שואלת בדיוק איזה בשר זה, אבל אני אשאל בפעם הבאה, כי יצא מוצלח

        חזה עגל הוא חומר גלם מעולה לשניצלים בחזה בקר. תנסי פעם.

        אהבתי

      3. וגם המחירים בסדר. בהשוואה לשופרסל בכרמיאל המחירים שם תמיד נמוכים יותר או במקרה הכי גרוע זהים. אז שווה לי לשלם מחיר של שופרסל עבור בשר טרי טרי. השבוע למשל, קניתי חזה עוף. 24.90 ש"ח לק"ג. ביקשתי שיטחנו לי. הקצב ניקה את כל הסחוסים וכו’, ואחר כך טחן וארז. הכל מול העיניים שלי. מעבר לעובדה שאני רואה מה שאני מקבלת, גם היה לי מופע 🙂 
        הקצב הזה פשוט אמן. איך שהוא עובד עם הבשר זה משהו שלא רואים כל יום.    

        אהבתי

      4. הלוואי שהייתי מוצאת קצב אמין במחירים סבירים. הייתי בכמה סניפים של שופרסל ורמת איכות הבשר, דרכי העבודה והנקיון ממש לא אחידות בכל הסניפים. היה סניף שבו לבשר היה צבע מוזר שהעובד בקצביה לא ידע להסביר, כמובן שאני לא נכנסת לשם יותר. יש את הסניף שאני מכירה וסומכת על הידע וההגינות של העובדים הקבועים. שם אני קונה וגם אז רק במבצעים והוזלות.(כמעט כל שבוע יש איזה מבצע)

        אהבתי

  1. נשמע יאמי. הפרגיות זה בעצם שניצל לפני שדפקו אותו, לא? ואם כן, זה לא עבה מדי למילוי וגלגול?

    אני מאוד אוהבת דלעת ערמונים אבל זה משהו שקשה להשיג ונראה לי גם שקיימים הבדלים באיכות ובטעם. את הכי טעימה אכלתי פעם במצפה הימים.

    קינואה אני גם מאוד אוהבת. לפני שנים מישהי כתבה שקינואה מבושלת מזכירה לה המון קונדומים קטנטנים ומאז אני לא מצליחה שלא לחשוב על זה בכל פעם שאני מבשלת קינואה…

    אהבתי

    1. לא לא, הפרגיות זה ממש לא שניצל, הפרגיות הן הירכיים של העוף אחרי שוציאו מהן את העצם ולמעשה "פתחו" אותן, כך שהן נראו כמו יריעת בשר עבה. הן שמנות יותר מחזה עוף ופחות נוטות להתייבש, ויש להן טעם עשיר יותר.

      דלעות ערמונים דווקא יש עכשיו בלא מעט סופרים גדולים ולא אצל ירקני בוטיק. את אלה קניתי בשופרסל. מה שכן, הטעמים עשויים להשתנות, בדיוק כמו בפירות וירקות אחרים. דלעת הערמונים הכי טעימה שמצאתי היתה דלעת ערמונים ענקית בגודל של מלון גדול. הבשר שלה היה עשיר וחמאתי שאין לתאר.

      קונדומים? על זה לא חשבתי, אבל מעכשיו כנראה שאחשוב…

      אהבתי

    2. סליחה שאני נדחפת: מה שקוראים בערמומיות רבה בארץ "פרגיות" זה בעצם ירך. החלק העליון של ה"פולקע". כולם אוהבים שוקיים ולא כולם אוהבים כרעיים, והיה קשה לשווק את הירכיים בנפרד, אז שיווקו את זה מחדש בתור "פרגיות" (ללא העצם) והדביקו גם מחיר אסטרונומי – ממש גאוני! 
      את השניצל מכינים מהחזה….

      אהבתי

  2. יש לי 2 דלעות ערמונים בבית
    ניסיתי להכין אחת במיקרו, לא היה מוצלח
    ובינתיים אני חושבת מה לעשות איתן

    המתכון של הפרגיות נראה לי לגמרי שווה
    אני אכניס אותו לרשימת הדברים שאני צריכה לנסות 🙂

    אהבתי

    1. המיקרו הוא רק לריכוך, אחר כך כדאי לאפות בתנור כשהן מוברשות בשמן זית ועם מלח. כמובן שאפשר גם עם מילויים שונים , הן אחלה ארוחה.
      בכל מקרה, קיניתי דלעת ערמונים ענקית והייתי מוסיפה אותה לירקות שאני עושה (מטגנת בצל ומוסיפה לו כל ירק אפשרי) והן מצווינות ככה.
      כמובן שאפשר לעשות מהן גם ריזוטו דלעות ערמונים אם את אוכלת אורז בכלל.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s