מתחילה לתכנן את ארוחת יום ההולדת

עיקריות:

פרגיות ממולאות בשר וצנוברים 

עוף שלם בגריל.

המהנדס רוצה להביא סינטה פרוסה דק שנקפיץ לשניות על מחבת לוהטת.

דלורית במילוי קינואה ואגוזים (למי שלא אוכל בשר).

 

תוספות:

תפוחי אדמה בתנור .

אורז עם צנוברים ובצל מוטגן.

 

סלטים:

סלט חסה (המסורתי והמדהים שכוח הצלה מביאה).

סלט שעועית ירוקה.

סלט עדשים שחורות, בטטה וחמוציות.

חצילים (משהו מחצילים)

סלט תחתיות ארטישוק (מתלבטת בין שלושה מתכונים)

המהנדס רוצה להביא סלט עגבניות שרי .

 

קינוח:

עוגה שיביא האריה

גלידה מגלידריה (שאבקש מהגמל אם הוא יחליט לבוא) אם לא, אצטרך לחשוב על משהו אחר.

 

שתיה:

יש לי שניים וחצי בקבוקי יין, לא בטוח החצי עדיין ניתן לשתיה.

יש וויסקי בשביל האריה.

יש שלושה בקבוקי בירה מסוגים שוים.

יש ערק בשביל אלה שמעדיפים.

על הקצה, אני אצטרך לקנות עוד.

 

בסך הכל מוזמנים שבעה אנשים, לא בטוח שהגמל יבוא, הוא השמיע קולות חריקה בנידון.

יוגה ביקשה לא לבוא, כי היא מרגישה שהיא עוד לא בשלה למפגש עם כל כך הרבה אנשים.

היא מרגישה שהיא לא מספיק יכולה לשמוח.

בסדר, אני מעדיפה שמי שיבוא, יבוא כי הוא ממש רצה להיות. וכל השאר מחכים ממש בקוצר רוח.

 

אני צריכה לנקות את המרפסת המלוכלכת, כדי שיהיה למעשנים לאן לצאת לעשן.

צריכה לסדר את הבית, לנקות. אבל את זה אני עושה ממילא ביום שישי.

ואני צריכה לבשל ולבשל ולבשל.

כרגע אני מוטרדת ודואגת שלא יצליח ושלא יהיה שמח, אבל אחר כך אשמח ואהנה וארגיש שזה היה שווה את כל המאמץ.

 

מתכונים שווים ורעיונות מצויינים יתקבלו בברכה.

 

66 תגובות בנושא “מתחילה לתכנן את ארוחת יום ההולדת

      1. הטעמים ממש שונים ולעוף יש תפקיד נוסף (שלמדתי מחגית פה) הוא מגיר את השומן המתובלן שלו על תבנית פוחי האדמה שלמטה והם יוצאים טעימים ברמה פושעת.

        אהבתי

      2. אז מספיק עוף טוב. הנה חסכתי לך כמה עשרות שקלים מהמילגה 

        אגב, לאחרונה התחלתי להשתמש בשווארמה הודו אדום ואני מכין ממנו תבשיל קדרה מאמם. טעים אפילו יותר מבשר בקר. אחרי ששופכים את זה על האורז אפשר לגמור מזה ממש.

        אהבתי

      3. יהיה עוף ויהיו פרגיות, ויהיו נתחי סינטה. תגיד, מה  אתה מתקמצן בשמי? מה אכפת לי שיהיה יותר מידי? אני מעדיפה שיהיה יותר מאשר פחות. וככה גם אוכל להגיד- אבל לא אכלתם כלום! כשכולם כבר יפתחו כפתור במכנסיים וישענו אחורה כדי להצליח לנשום.

        והמידע רב החשיבות בנושא ההודו, בחייאת מה זה עוזר לי אם אין מתכון?

        אהבתי

      4. ולחימום האווירה וחיוכים ומצברוח טוב לכולם ממליץ על פונצ’ כאפריטיף, ככה בזמן ההתכנסות. הוא תמים למראה, בריחות ובטעם, אבל מביא את הזומבה בדיוק כשצריך אותה.
        וקפה שחור טוב ביציאה, לכולם. שיתעוררו ולא יהיה לך על המצפון שייצאו מבושמים מדי.

        אהבתי

      5. אני לא יודעת להכין פונצ’, אבל אני יודעת לפתוח בקבוקי יין שחבל על הזמן. פעם שתלם היה עדיין חבר שלי, הוא היה בא חצי שעה קודם ועד שכולם היו מגיעים היינו מחסלים בקבוק יין לבד.  גם ככה האורחים שלי לגמרי מרגישים בבית ועושים מה שהם רוצים (כולל הקפה בסוף) נראה לי שמספיק לדאוג שיהיה מספיק יין ובירה (וויסקי וערק).
        לשמחתי הם באים שמחים, כי הם יודעים שכייף.

        אהבתי

    1. אני מתחילה להנות, זה היה רעיון מעולה לשתף פה ולקבל רעיונות ומתכונים.
      בכל מקרה אני נהנית גם תוך כדי.

      אולי אני צריכה לעשות פעם ארוחה לחברים מהבלוג

      אהבתי

  1. אני לגמרי רואה את כולם יושבים מעולפים עם כפתור פתוח 🙂
    כשמתחילים באלכוהול טוב, הכל טוב. אבל הכל נראה ממש טוב גם ככה. אני לא אביא לך מתכון, את מומחית הרבה יותר גדולה ממני, ואין לי ספק שיהיה יומולדת נפלא. בהרמת הכוסית הראשונה תחשבי גם עלינו פה בבלוג, שותים לחייך  (לי בירת חיטה, בבקשה, איזה וויינשטפן או פולנר). 

    אהבתי

    1. זה הכי כייף, לראות שאנשים אוכלים ונהנים וטעים להם עד כדי כך שהם קצת מגזימים, אבל הם חייבים לטעום גם מזה וגם מההוא…

      בירות מתוחכמות את אוהבת, אם היית באה, הייתי מטילה עלייך להביא את הבירה החביבה עלייך

      אהבתי

  2. נשמע נהדר!
    כמה רעיונות בשלוף, אולי משהו מזה ידבר אלייך:
    1. מוחיטו = בקנקן גדול אן קערה גדולה לערבב בעדינות בקבוק ספרייט, מיץ מלימון שלם + לחתוך לפרוסות דקות את הקליפה שנותרת ממנו, רבע בקבוק רום (אפשר גם פחות, אבל אני אוהבת משקאות קשוחים), כמה גבעולי נענע שמכווצ’צ’ים והמון קרח. להיט לקיץ לוהט ובאופן מפתיע, יחסית לטרחה המעטה, ממש מלהיב את הלוגמים ממנו.
    2. אבטיח! וענבים! קינוח אולטימטיבי אחרי סעודה גדולה, וגם כזה שאפשר לחתוך ולאפסן בקערה גדולה מראש.
    3. מטבלים מהספר "מהמטבח באהבה". סתם, לא. זו בדיחה 🙂

    צפויה תוכנית אמנותית? מוזיקלית? 

    אהבתי

    1. אין עלייך, מוחיטו אני אוהבת, אבל אף פעם לא חשבתי להכין לבד, איזה מכשול מחשבתי, פשוט לא עלה בדעתי. אני אחפש רום ואם אמצא, אנסה להכין
      את לא מבינה מאיזה קופסא מחשבתית הוצאת אותי, למה לא חשבתי אף פעם על מתכונים אלכוהוליים?
       
      אין תוכנית אומנותית, נפגשים, שותים, אוכלים מדברים. יש מספיק אנשים בשביל שלכל אחד יהיה מעניין ולא יותר מידי בשביל לא ללכת לאיבוד בהמון.
       

      אהבתי

  3. נשמע מעולה!!!

    מתכון לסלט חסה עם עלי בייבי והפתעות
    חסה + עלי בייבי +
    מנגו חתוך לקוביות ו/או אפרסק/נקטרינה חתוכה לקוביות ו/או תאנים חתוכות לרבעים ו/או ענבים חתוכים לחצי

    חלק מהסוד הוא גם ברוטב של הסלט הזה:
    1/3 כוס שמן זית
    3 שיני שום כתוב
    מיץ מחצי לימון
    1/3 כוס מיםם
    כף גדולה חרדל
    3 כפות מעדן מישמש (או ריבת מישמש)
    קורט מלח וקצת פלפל שחור
    לנער את כל המרכיבים ביחד
    למזוג על הסלט קצת לפני שמגיעים ולערבב היטב

    (אצלינו אוהבים בעיקר רק עם מנגו, או רק עם פרי אחד, אבל מאוד טעים גם בשילובים)

    באופן כללי קינוחי פירות: אבטיח, מלון, ענבים וכיוצ"ב הם משהו שאני אישית מעדיפה על פני כל המסביב

    אהבתי

    1. הסלט נשמע מעולה וגם יש לי הכל חוץ מהריבה. מנגו אני אוהבת, ובכלל אני אוהבת שילוב של מתוק באוכל שלי, כך שיש מצב שאכין את הסלט הזה בנוסף לךסלט של כוח הצלה, וואו, תודה

      אהבתי

      1. בכייף
        זה גם סוג של סלט שהוא מרענן (החסה הפירות הרוטב עושים את זה)
        אני אישית מעדיפה להשתמש במעדני פרי, זה בלי סוכר, אבל לא בגלל החלק הזה, בגלל שזה יותר טעים לדעתי מהריבה (אבל זו רק אני)

        אהבתי

      2. אני אחפש כזה כמו שאמרת
        יש לי אנטי ריבות מהילדות, היחידות שאני אוכלת, זה אלה שאני מכינה וגם מאלה לא הרבה.
        אבל הסלט נשמע שווה את ההשקעה

        אהבתי

      3. אני תמיד קונה כזה של יד מרדכי
        (כי לא כל החברות עושות את כל הטעמים)

        ואין מה להשוות לריבות תוצרת בית
        זה בכלל לא מתקרב לריבות קנויות

        ויש אנשים שעושים ריבות מכל דבר, גם מדברים שלא חושבים לעשות מהם ריבה
        כמו למשל עגבניות שרי (אבל טעים)

        אהבתי

      4. הייתי בסופר וקניתי את זו שהיו בה הכי הרבה אחוזי פרי (50%) דווקא בשל יד מרדכי היה פחות, נראה איך יצא, נראה שלא יכול להיות רע.

        אהבתי

      5. באמת אף פעם לא הסתכלתי, עכשיו ראיתי שיש בזה 43% מישמש
        אבל 100% פירות שזה גם טוב
        העיקר שקנית משהו שהוא טוב

        אני מאוד אוהבת את הרוטב הזה לסלט חסה, לדעתי אחד המוצלחים
        מקווה שגם את תאהבי

        אהבתי

  4. מתכון נוסף שהוא דיי מנצח אצלי לפחות
    קוביות עוף עם אננס:

    מצרכים:
     
    בשר ומרינדה:
    500 גרים חזה עוף (אפשר גם פרגיות)
    2 כפות יין לבן יבש
    2 כפיות רוטב סויה
    1 כפית מלח
     
    ירקות ותוספות:
    6 פרוסות אננס משומר
    1 בצל קטן
    1 פלפל ירוק
    1 פלפל אדום
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
     
    רוטב:
     1 שן שום
    3/4 כוס מיץ אננס (מהקופסא)
    2 כפות קטשופ
    1 כפית חומץ
    3 כפות סוכר
    קורט פלפל
    1/2 כפית אבקת מרק עוף
    2 כפיות קורנפלור
     

    אהבתי

  5. הכנות מוקדמות:

    חותכים את הבשר בסכין חדה לקוביות.
    שמים את קוביות העוף בקערה שטוחה יוצקים עליהם את חומרי המרינדה – ומשרים לכמה שעות.
    חותכים את פרוסות האננס לקוביות. מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות בגודל דומה. מנקים את הפלפלים וחותכים לריבועים בגודל דומה.
    מועכים את השום ומערבבים אותו עם שאר חומרי הרוטב

     

    אהבתי

  6. הבישול:

    מחממים מחבת גדולה או ווק ושמים 2 כפות שמן. מוספים 1/2 כפית מלח. בוחשים ומוסיפים את הבצל והפלפלים. מקפיצים כ3-4 דקות. מוציאים מהמחבת את הירקות והנוזלים שלהם
    מחממים במחבת עוד 2 כפות שמן על להבה חזקה. מוסיפים את הג’ינג’ר ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את העוף ומטגנים מערבבים. עד שהעוף משנה את צבעו ונעשה לבן.
    מחזירים למחבת את הירקות ומוסיפים את קוביות האננס מערבבים.
    מוסיפים את תערובת הרוטב ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מתעבה

    אהבתי

    1. יש לי מתכון דומה של קציצות ברוטב אננס ופלפלים שיוצא מעולה, כך שהמתכון הזה לא ממש יכול להכשל. וכאמור אני ממש אוהבת מתוק (וחמוץ) באוכל שלי, אז בהחלט אנסה אותו בהזדמנות.

      אהבתי

      1. או!!! אפשר את המתכון?
        (במתכון שיש לי אין מספיק רוטב לקציצות)

        אמא שלי עושה את המתכון הזה לא מעט לארוחות שישי
        הוא תמיד מאוד מוצלח
        אני ממירה את חזה העוף לפרגיות (מפרקת כרעיים וחותכת לריבועים)
        ואפילו אבא שלי שלא אוהב מתוק באוכל אוהב את זה

        אהבתי

      2. רוטב – בצל קצוץ, פלפל אדום,פלפל ירוק חתוכים לריבועים קטנים, קופסה קטנה של חתיכות אננס, קופסה קטנה של רסק עגסניות, 2 כפות רוטב סויה, חצי כוס מים, 1 כפית חומץ – מטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים את הפלפלים ומרככים – מוסיפים את כל השאר ומרתיחים, עד שמבשל מכינים את כדורי הבשר.
        כדורי בשר – חצי קילו בשר טחון 2 שיני שום כתושות, חופן פירורי לחם, 1 ביצה, חצי צרור פטרוזיליה קצוץ, מלח ופלפל – מערבבים ומכדררים כדורים לא גדולים.
        מכניסים את הכדורים לרוטב הרותח ומבשלים יחד כשלושים דקות. מגישים עם אורז לבן.

        אהבתי

  7. אני גם מאוד אוהבת אנטיפסטי
    זה נחמד לאכול ירקות שעשויים טוב
    אבל זו רק אני

    ולמה שהגמל לא יבוא?
    בגלל שיהיו שם עוד אנשים? (אתם בדר"כ נפגשים רק 1:1 אם אני לא טועה)

    ממה שנראה לי הולכת להיות סעודה לתפארת
    אוכל טוב ואנשים טובים, זה ה-שילוב המוצלח

    אהבתי

    1. אנטיפסטי זה דבר מצויין, אפשר גם להכין מראש , אז בכלל זה נוח.
       
      הגמל נוטה לפעמים להשתבלל ולהחליט שהוא לא בטוח רוצה להפגש עם הרבה אנשים. עד כה הוא דווקא בא לכל ארוחות יום ההולדת שעשיתי ואפילו נהנה מהן מאד. נראה אם יבוא הפעם.

      אהבתי

      1. אני לא מאמינה בצריך, אלא ברוצה.
        אם הוא יבוא בתחושת כפיה, מה עשינו? צריך לבוא בשמחה וברצון,אחרת זה לא שווה. אני אשמח אם הוא יבוא, מאד אשמח. אני מקווה מאד שהוא לא יוותר . אבל מה שלא יהיה, יהיה נחמד.

        אהבתי

      2. ברור שהוא צריך לרצות להיות שם
        זה פשוט נראה לי מהצד כמו המקום הטבעי שבו הוא צריך להיות
        כאילו שלא צריכה להיות שאלה בכלל אם הוא יגיע או לא
        (ובכל זאת לגמל רצונות והחלטות משלו ומי שאמר שנשים מסובכות, לא יודע עד כמה גברים לפעמים יכולים להיות מסובכים)

        אהבתי

  8. איפה את גרה? נשמע ששווה לבוא
    מי שלא מגיע יפסיד ואני בטוח שאנשים לא רק יגמרו את האוכל הם גם ילוקלוקו את הצלחות. שיהיו רק חגיגות.

    אהבתי

    1. אני גרה בצד השני של הארץ מבאר שבע. אתה בא?
       
      לא יצליחו לגמור את כל האוכל, בטוח ישארו שאריות והרבה, וטוב שכך, זה עדיף על זה שיגמר ומישהו ירצה עוד ולא יהיה לי (הו האימה)
       
      תודה קיימן

      אהבתי

  9. כבכל שנה יש לך חששות מהכירה שאת עורכת
    ובכל שנה כל המוזמנים נהנים עד מאוד ומוכיחים לך שהחשש היה לא במקום
    מאחל לך שהגמל יפתיע ויראה נוכחות

    אהבתי

  10. מכירה את המתח של לפני הכנת ארוחה חגיגית והחשש שלא יהיה מספיק. השנה אני משחררת בענק. חוגגת לבן שלי יום הולדת 10. עם פלאפל (מוזמן) 3 סלטים שאכין. אמא שלי על העוגה וחוץ מזה קניתי גלידה.
    קצת פושט אבל הרבה פחות עצבים בהשוואה לעבר. חלק בגלל אילוצי כשרות.
    העיקר שיהיה שמח ויהיה סבבה.

    אהבתי

    1. השנה עשיתי רשימה כתובה, קודם ביד ואחר כך בבלוג (גם הדפסתי את הפוסט כדי לזכור מה לקנות) הכתיבה עשתה לי סדר והורידה מהמתח. אני לא מפחדת שיחסר, רק שאשכח משהו ואזכר רגע לפני שבאים האורחים, או שסתם לא יהיה מוצלח.
      אין לי בעיה לארגן אוכל לכמות גדולה יותר מהשבעה-שמונה שנהיה בסופו של דבר. אני רוצה שיהיה חגיגי ומיוחד.
      אם מגיעים ילדים ליום הולדת של בנך, פלאפל נשמע כמו רעיון מעולה. עוגה וגלידה לקינוח זה מצויין ובאמת הכי חשוב שיהיה כייף, כי אחרת בשביל מה 

      אהבתי

  11. נראה מעולה, ממש מעולה, כולם יהנו בטוח. ואני שמחה שאת באה בגישה של שיגיע רק מי שבאמת רוצה להגיע. זה גם די מבטיח את איכות האווירה, שאף אחד לא יגיע כי הרגיש מחויב. 
    את תצחקי אבל אני פה יושבת מתמוגגת מהכינויים של כולם  הלוואי והייתי מצליחה לתת כינויים כאלה גם לדמויות שלי, במקום ע’, א’, מ’ ……

    אהבתי

    1. מצחיקה את  אני ממציאה שמות אחרת לא אזכור לאיזה א’ התכוונתי הפעם.
      וה די קל להמציא שמות. הדרך שלי זו פשוט האסוציאציה שיש לי מהבן אדם. נאמר, המהנדס, הוא באמת מהנדס והוא נקרא ככה כי אשתו הראשוה דאגה להדגיש לי שהיה חשוב לה מאד להתחתן עם מהנדס.. הדביקה שלו.. טוב אפשר להבין לפי השם. ואם יש מישהו שאין לו מאפיין כזה בולט, אני חושבת על השם שלו , ועל האסוציאציה בולטת שי שלי עם השם.

      אהבתי

  12. כל הכבוד להשקעה !
    את מומחית למתכונים , כך שאין לי רעיון מיוחד כרגע למתכון ,
    אבל בטוחה בהצלחה שלך
    ושיהיה שמח, נעים וטעים  בחגיגה !

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s