מרק ערמונים – כי יורד גשם

מרק ערמונים,

כי הגשם הגיע.

כי יש גבול לכמה אפשר לרחם על עצמי.

כי אני חייבת לכתוב את זה איפשהו כדי לזכור גם בפעם הבאה מה עשיתי.

כי לא הוגן שרק אני אהנה ממרק מעולה שכזה.

כי למה שלא נרגיש קצת כמו באירופה?

 

שלוש כפות שמן קנולה + 25 גרק חמאה להכניס יחד לסיר .

בצל גדול קצוץ – לטגן עד הזהבה קלה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות – להוסיף ולטגן עוד 2-3 דקות

סלסלת פטריות ירדן או שמפניון- פרוסות להוסיף לסיר ולהמשיך לערבב בסיר.

חצי כפית טימין יבש , שיהיה.

200 ג"ר ערמונים קלופים  משקית( שתי שקיות)- להוסיף לסיר.

 

4 כוסות ציר מרק עוף או ירקות (מציר שהכנתם בחריצות רבה לבד, או כזה שהכנתם בעצמכם מציר מרק של קנור, כמוני)

לאחר הוספת הציר, מרתיחים את הנוזל ונותנים לו לרתוח למשך כרבע שעה- עשרים דקות, רתיחה עדינה תספיק לגמרי.

 

ואז מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון וטוחנים , או שמשתמשים במוט בלנדר וחוסכים מאמץ ונקיונות מאוחרים יותר. טוחנים היטב עד לקבלת נוזל סמיך שמתחיל להריח מדהים.

 

ועכשיו כל מה שנותר הוא להוסיף:

חצי מיכל שמנת מתוקה 15%-10

כפית רוטב ורצ'סטר או רוטב ברביקיו

מלח ופלפל לפי הטעם (שימו לב שהמרק כבר מתובל במקצת מציר המרק).

 

המרק סמיך מאד ולכן מומלץ לצרוך במנות קטנות יחסית. או שלא, תלוי בכם.

 

בכל אופן, אין יותר חורף מטעם של ערמונים ואין יותר חורף ממרק.

אולי הדבר היחיד שהוא יותר חורף, זה החורף בעצמו.

אז חכו ליום גשם ורעמים ובשלו לכם מרק עשיר וכייפי מהמשובחים שיש.

 

אין צילום של המרק, הוא נגמר מהר מכפי שהוכן.

אולי אזכור לצלם בפעם הבאה. אבל זה לא שהוא כזה פוטוגני בצבעים שלו. ואת הריח ממילא אי אפשר להעביר פה.

 

28 תגובות בנושא “מרק ערמונים – כי יורד גשם

    1. גם לי זו היתה פעם ראשונה, בכל דבר יש פעם ראשונה, וזו היתה פעם ראשונה מוצלחת.

      מה לא יורד לכם גשם היום?

      אהבתי

  1. ואי ואי, למרות שזה הרבה-יותר-מידי-עשיר לטעם שלי אני בטוחה שזה שגעון, אולי גרסה יותר סמיכה יכולה לשמש כרוטב ואז זה יעבוד לי 🙂
    (אני טיפוס של מרקים צחים עם טעם רענן של תיבול וירקות שקסיים צפים )

    אהבתי

    1. באחד המתכונים שקראתי ממליצים להגיש בכוסות אספרסו עם כפית קטנה עקב סמיכותו הקיצונית של המרק.

      אני חושבת שאם תפחיתי את ציר המרק ותוסיפי עוד קצת שמנת, תוכלי להשתמש בו כרוטב למשהו (ניוקי אולי).

      אהבתי

    1. בסופר הקרוב לביתך בטוח יש בשקות קטנות וחמודות.
      כמובן שאפשר גם לקנות ערמונים, לקלות, לקלף ואז להכין מרק, אני עצלנית מידי בשביל זה 

      אהבתי

  2. זה נשמע כל כך יאמי!!!
    אני מתה על מרקים בחורף
    במיוחד מרקים סמיכים כאלה
    שמחממים לך את כל הבטן (וע"י כך גם את כל הגוף)
    חבל באמת שאי אפשר להעביר ריחות דרך האינטרנט

    אהבתי

  3. ואני רציתי לספר לך שבשבע ברכות של האחיינית של השותף שהיתה במוצאי שבת שעברה כל אחד התבקש לתרום מתכון, ו’תרמתי’ את המתכון שלך של האורז המלא עם ירקות. אז שדעי שמתכון שלך מסתובב כבר לגמרי חופשי בעולם האמיתי. לגבי המרק הזה – אני חושבת שעלית על הבדל משמעותי בין אנשים: הטיפוסים של המרק הסמיך והטיפוסים של המרק הצלול, מים חמים עם טעמים. כמו שקל להבין אני שייכת לגמרי לזן הסמיך. כמה שיותר יותר טוב. איזה כיף זה חורף :).

    אהבתי

    1. זה בדיוק מסוג הדברים שמשמחים אותי עד מאד מאד. לדעת שמישהו אי שם עושה משהו שהתחיל פה ושזה עושה לו טוב.
      ועוד לדעת שניתן כמתנה, זה אפילו עוד יותר נפלא בעיני. אני מרגישה כאילו נתת לי מתנה עכשיו 

      והמרקים, ובכן, כמו שאת מבינה מהמרקים שאני מכינה ומפרסמת, אף פעם לא הבנתי את נושא המרקים הצלולים. 
      כי אם אני רוצה מים חמים (בטעמים, בדיוק כמו שאמרת :), אני יכולה לשתות תה. אם אני רוצה לאכול, זה חייב להיות בעל גוף ולתת תחושה של שובע. אני אגלה לך בסוד שכמעט כל מרק מקבל ממני שדרוג של קרוטונים. חוץ מהמרק זה ומהמרק הפולני ,קפושניאק.
      כן, אני מאמינה גדולה בכך שאוכל צריך ללעוס…

      אהבתי

  4.  לא הכנתי מעולם מרק ערמונים,
    גם לא  אכלתי בימי חיי הרבה ערמונים, אבל המרק הזה נשמע טעים , ובעניין מרקים סמיכים הכנתי מרק עגבניות  והוספתי אורז יותר מאשר בעבר, יצא סמיך וטעים ואני אוהבת לאכול מרק בספל מיוחד יותר מאשר בצלחת.

    אהבתי

      1. אני משתמשת בציר מרק וכל פעם אומרת לעצמי שיום אחד אכין ציר מרק אמיתי ואקפיא אותו לשעת הצורך ואז נזכרת שאני עצלנית  

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s