טפיוקה עם מנגו ודבש

ליד העבודה הפנינה יש מעין מכולת מקומית, ויש בה לפעמים אוצרות ומציאות שאין במקומות אחרים.

כך שאני נוהגת להכנס מידי פעם לעשות סיבוב קצר בין המדפים ולראות מה חדש.

 

הקופאית של המכולת היא שכירה, אבל יש לה יד חופשית והיא יכולה להזמין מהספקים מה שהיא רוצה.

כיוון שיש לא מעט עובדים זרים באיזור, יש פינה של מוצרים אסיאתיים שיתאימו לטעמם האסיאתי.

והיא עצמה אוהבת להתנסות קולינרית ולכן פתוחה לדברים חדשים.

חוץ מזה , רציתי להגיד לה שנה טובה ולשאול מה שלום האוטו שקנתה ממני.

 

סיבה טובה להכנס, להגיד שלום, לקשקש קצת, להסתובב בין המדפים ולהיעצר בפינה של העובדים הזרים.

והנה, שם, על המדף, מצאתי פניני טפיוקה קטנות, קלקריות וחמודות שפשוט לא יכולתי לעמוד בפניהן.

כבר הרבה זמן שאני סקרנית לגבי טעמן והכנתן (או להיפך, הכנתן וטעמן)

לכן מיהרתי וקניתי שקית שלהן, שתי פחיות חלב קוקוס, חיבקתי את הקופאית, איחלתי לה שנה טובה ויצאתי חיפוש אחרי מתכון מתאים.

 

מייד גיליתי שטוב שקניתי חלב קוקוס, כי זה בהחלט הולך יחד, אבל שהמתכונים שונים ומשתנים מאחד לשני ואיך אני אדע מה עדיף?

כרגיל, מה שעדיף זה מה שנקרא לי טוב ומסתדר לי עם מה שיש בבית.

לכן איחיתי שניים שלושה מתכונים ויצרתי את הדבר המשמח הבא:

 

 

אז איך מכינים טפיוקה עם מנגו ודבש?

 

מבשלים טפיוקה:

כוס פתיתי טפיוקה 

ליטר וחצי מים

 

מרתיחים את המים ומשליכים לתוכם את הטפיוקה.

מערבבים מידי פעם ומחכים עד שהטפיוקה הופכת לשקופה.

לאחר שמשקיפה, מסננים אותה ושוטפים במים קרים בעודה במסננת.

 

בנתיים מרתיחים בעדינות:

פחית של חלב קוקוס

שלוש כפות סוכר חום.

 

משנמס הסוכר בחלב הקוקוס והטפיוקה השקיפה , סוננה ונשטפה, מערבבים את השניים וסוגרים בקופסה אטומה. מכניסים למקרר לארבע- חמש שעות שינוחו קצת.

 

בשלב ההגשה:

בוחרים כלי זכוכית שקוף ויפה ומעבירים לתוכו מהטפיוקה שחיכתה במקרר.

מזליפים מעט דבש מלמעלה.

ומסיימים במנגו חתוך.

 

יש מתכונים הממליצים על פירות יער, אננס או פירות טרופיים.

נסו ותהנו .

 

 

17 תגובות בנושא “טפיוקה עם מנגו ודבש

    1. היש טוב ממה שיש?

      לו רק הייתי מתוכננת יותר, הייתי קונה מצרים נדרשים והיה יוצא לי משהו אחר לגמרי. יצא מוצלח מאד (איך לא יצא מוצלח כשיש מנגו מעורב?)

      אם תדרשי פעם לקינוח פרווה שווה, נסי את זה.

      אהבתי

    1. מסתבר שהיא סוג של עמילן משורש של ניהוט (?) אבל מה אכפת לי אני, אני קניתי אותה בשקית במכולת של העבודה הפנינה.
      והיא נראית נהדר כאוכל מוכן 

      אהבתי

    1. היא באמת חומר גלם מוזר, ואני מניחה שהקמח שלה שונה מהפנינים, כי הןממש הופכות לכמעט ג’לטיניות במים, לא דומה לקמח חיטה, למשל.

      המנגו הכתום יפיפה שהשתמשתי בו,טעים בצורה יוצאת דופן, לכי קני לך ותהני 

      אהבתי

  1. אח…..טפיוקה! גיליתי אותה בילדותי הרחוקה בקליפורניה (סוף שנות הששים). כשכבר היינו יוצאים לאכול בחוץ (אבא שלי – מעבר לכך שהוא קמצן – תמיד העדיף את האוכל הביתי כולל הקניות-הכנות-ניקיות של אמי וסבתי) נהגנו ללכת לרשת מסעדות בשם Sizzler’s Steak House. לא יודעת אם זה עדיין קיים. בני משפחתי הקרניבורים (אנחנו ארגנטינאים משני הצדדים) אהבו ללכת לשם מהסיבה הברורה….אבל אני, אני אהבתי את סלט החסה שלהם עם קרוטונים (גם כן מושג שהיה חדש לגבי באותה עת) ו…..את פודינג הטפיוקה הנהדר שלהם בקינוח. תכל’ס לא השתנה אצלי שום דבר.  חג שמח פועה

    אהבתי

    1. אני יכולה להתחבר למשפחה שלך, בשר טוב תמיד יתקבל אצלי בברכה.

      מעניין אם תשחזרי את פודינג הטפיוקה, אם הטעם יזכיר לך את הארוחות של פעם 

      אהבתי

  2. נראה טעים ומקסים לגמרי. זו פעם ראשונה שאני נתקלת במתכון להכנת טפיוקה שכולל סינון ושטיפה – האחרים שאני מכירה כללו בישול הטפיוקה בכמות מסוימת של מים ואז הוספת חלב קוקוס ישירות. זה עושה את ההכנה ללא פשוטה בגלל שצריך נורא לדייק בכמויות אחרת יוצא דביק או קשה מדי.

    אהבתי

    1. זה בדיוק מה שתפס אותי במתכון הזה. העובדה שבמתכונים אחרים היו כמויות שונות של ים וחלב קוקוס, ותהיתי איך אפשר לדייק אם בכל מתכון הכמות אחרת.
      פה זה יוצא נהדר, אחרי כמה שעות זה מעשה מעט סמיך, כאילו מתקרש מעט, אבל כשמעבירים לכלי הגשה זה מסתדר נהדר והמרקם בפה מרגיש לי נכון.

      פה ההכנה קלה מאד ונעימה.

      אהבתי

    1. לטפיוקה עצמה אין ממש טעם הרי, אז מה שנותן פה את הטעם זה חלב הקוקוס, הסוכר, הדבש והמנגו.

      כמות הסוכר היא קטנה יחסית למה שראיתי במתכונים אחרים והדבש נותן טעם נפלא ביחד עם המנגו המתוק חמוץ.
      ניסיתי את המתכונים על כמה אנשים, שלרובם זו היתה פעם ראשונה, כולל כמה ילדות חשדניות, והתגובות היו מצויינות.

      אהבתי

  3. נקרא ונראה ניפלא! אני מתה על קינוחי טפיוקה (עוד מתאילנד). מתכוונת לנסות בהזדמנות ראשונה.
    וחוצמיזה- אומנם קצת באיחור, אבל תצ׳מעי! סחטיין על ההצלחות והציונים! כל הכבוד!!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s