אמפנדס שאריות

כי אחרי הארוחות של ראש השנה נשאר הרבה אוכל מחד, והרבה פחות חשק להשקיע בבישול , מאידך.

הכי כייף לקחת את כל מה שיש במקרר , פחות או יותר ולהפוך אותו למילוי שיכנס לתוך בצק ויאפה בתנור.

 

לכבוד השנה החדשה התארגן לי לילה אחד כזה שבו יכולתי לארח את הגמל כמו שכבר לא יוצא לנו כמעט.

הכוכבים היו בעדנו כי גם הוא היה פנוי ויכול היה לבוא.

והוא בא, עמוס בשאריות מארוחת החג של משפחתו, כדי שלא נשחית זמן על בישולים והתעסקויות שאינן ממן העניין.

הוא התמקד במאכלים המסורתיים-עדתיים שהוא יודע שאני אוהבת, כאלה שלא יוצא לי לאכול ביום יום.

חימם אותם, הביא לשולחן שערכתי ובסוף גם פינה הכל ושטף את הכלים.

 

האוכל היה נהדר, אבל נפלא אפילו יותר היה הרוגע והעונג של היחד, בבועה האינטימית שלנו.

במקום שבו לא צריך להכביר מילים כי הגוף מדבר ואומר גם את מה שהפה שותק.

 

הוא הלך מאוחר בלילה והשאיר אותי לישון שינה ארוכה לתוךהבוקר.

וכשקמתי חככתי בדעתי מה להכין לאכול ובסוף החלטתי על אוכל שאריות:

טיגנתי בצל והוספתי לו ירקות מהמקרר: כרובית חתוכה לפרחים קטנים, גזר מגורד, תירס קפוא .

חתכתי חזה עוף מוכן שנשאר מהחג לחתיכות קטנות והוספתי למחבת. תיבלתי במלח ופלפל גרוסים.

נתתי לירקות להתרכך מעט, רק קצת, שישמרו על מעט פריכות וכיביתי את האש.

 

בזמן שהמחבת ריככה את הירקות  לשתי בצק פשוט:

2 כוסות קמח

1/4 כוס שמן 

3/4 כוס מים חמים

כפית מלח

 

הבצק קל להכנה ולאחר שהחומרים נטמעים זה בזה ונוצר בצק רך ולא דביק אפשר לשטח על השיש בעזרת מערוך ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי.

(שלא כמוני, רצוי לקמח את השיש כדי שהבצק לא ידבק אליו עצבני)

 

בתוך כל עיגול לשים כמות הגיונית של מילוי, לא יותר מידי, כדי שיהיה אפשר לסגור בקלות ולא פחות מידי ,שיהיה טעם.

 

 

למי שיקפיד לקמח את השיש יצאו אמפנדס יפים יותר מאלה שלי שהמאבק לנתק אותם ממכורתם הותיר עליהם את חותמו המצער ועיוות אותם קצת. רצוי להקפיד גם על עובי אחיד של הבצק, מאותה הסיבה, אחרת הם יוצאים לא יפים.

לא נורא, זה טעים גם כשזה לא יפה.

 

 

כאמור, טעים גם כשזה לא יפה. גם כשחם וגם כשקר. אני יודעת ניסיתי את שתי האופציות.

 

וכך מסתיים לו החג, עם טעם טוב בפה. מכל הבחינות.

 

24 תגובות בנושא “אמפנדס שאריות

  1. טריוויאלי!

    שנה של טעמים טובים, גרגרנית. שנה פיקנטית ועסיסית. שנה פריכה מבחוץ ומלאת טעמי הו-אלוהים-זה-טואאאוב מבפנים.

    ותשמרי על הפיגורה ביצ’. את יודעת, זה כבר לא טריוויאלי בגילנו .

    אהבתי

    1. אחת הדרכים לשמור על הפיגורה זה לאזן היטב בין הטעמים הטובים , אלה של בפנים ואלה של בחוץ. רק חבל שהם לא זמינים באותה מידה…

      אתה יודע מילא האוכל של החג, אבל הצטברו לי בבית כמויות לא הגיוניות של שוקולד, ואני, שוקוהוליקית אבודה, לא מצליחה להמנע.
      ואני אפילו כבר לא יוצאת להליכות. 
      ירחם השם.

      אהבתי

    1. זה היה, או זה או טוסט.
      ומטוסטים נמאס לי כבר.
      וגם, פה יש מראית עין שלבריאות עם הירקות שנכנסים פנימה, לא רק פחמימות נקיות.
       
      אחרי החג הזה אני אזדקק נואשות לדיאטה של אחרי, כל השוקולד הזה…

      אהבתי

  2. אצלינו היו אוכלים את האוכל מהחג גם כמה ימים אחרי
    אני ויתרתי אחרי יומיים (כמה זמן אפשר לאכול אותו דבר?)

    האמפנדס נראים מעולה, חבל שאי אפשר להעביר ריח דרך המחשב…

    אהבתי

  3. נראה לי שהפוסט הזה, עם כמות החטאים שיש בו, צופה כבר לעבר יום כיפור 🙂

    (ארוחת השאריות שלנו: מה שעשית במחבת עם הירקות והעוף, פלוס מעט צ’ילי מתוק וחמאת בוטנים יחד עם אורז לבן. יאמי)

    אהבתי

    1. אוי התוספת של חמאת הבוטנים ממש עושה לי חשק.
      אני נמנעת מלהחזיק אחת בבית כי אני יכולה לאכול אותה בכפית (וגם אוכלת הלכה למעשה כשיש לי).
       
      אבל עשית לי חשק, יש מצב שזה מה שאנסה בפעם הבאה.
      מה את אומרת על תוספת של חלב קוקוס לכל הסיפור?

      אהבתי

      1. נעשיתי מכורה לחלב קוקוס בעוונותי, חשבתי שאני ל אוהבת עד שניסיתי. איזה באסה שניסיתי.

        נראה לי שאנסה בקרוב את השילוב הנ"ל  

        אהבתי

    1. אפשר בהחלט למרוח ביצה על האמפנדס, אני לא מרחתי, אבל מריחת ביצה בהחלט משפרת את המראה שלהם. ואז אפשר גם להדביק להם שומשום וליפות אותם עוד יותר.

      אהבתי

  4. יאמי !!! אמנם עוד לא הספקתי להיות רעבה מאז החג…אבל אם היו כאן אמפנדס לא הייתי עומדת בפני הפיתוי
    הכי כיף שהיה זמן איכות עם הגמל 🙂 🙂 🙂
    שתהא שנה טובה ומהנה עם הרבה שעות גמל קסומות

    אהבתי

    1. אם הייתי מקפידה על קימוח השיש ,על עובי בצק אחיד וגם על מריחה בביצה, הם באמת היו נראים טוב יותר, אבל שטויות, לא נשאר מהם כלום ועכשיו אף אחד לא יכול לטעון שהם לא יפים.

      שנה טובה גם לך יקירה 

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s