אורז עם מנגו ובננה

אני חייבת להתוודות, אני ממש ממש אוהבת פירות טרופיים, ומנגו בהחלט מככב ברשימה, לכן, כשמגיעה העונה אני קונה. מתלהבת וקונה, רק שוכחת שזה פרי שמבחיל מהר מאד ותוך יומיים שלושה מחוץ למקרר הוא כבר אחרי השיא ולא לחלוטין אכיל.

אז כשאני נתקעת עם כמויות פרי גדולות מהתצרוכת שלי אני מתחילה להיות יצירתית. מכינה גלידת מנגו, ריבת מנגו, רסק מנגו להקפאה, סתם שיהיה ומידי פעם כשנוחתות לי בננות בבית וגם הן ממהרות להבחיל, אני מכינה אורז עם מנגו ובננה שזה פינוק אמיתי לאוהבי המנגו , הבננה ,החמוץ מתוק והמתוק מתוק.

את המתכון מצאתי בספר של נירה רוסו לפני שנים (יופי של פרי) ושיניתי אותו מעט לטעמי.

 

 

צריך:

2 מנגו בשלים (או אחד פחות בשל, בשביל החמצמצות)

2 בננות שעומדות על הסף של להקרא דבש.

50 גר' חמאה

2 כפות סוכר חום

קורט מלח

מעט פלפל שחור

כוס אורז שטוף היטב

2 כוסות מים רותחים

 

מכינים בקלילות:

חותכים את המנגו לקוביות ומשליכים לסיר. שוטפים ידיים ומנגבים את השיש (ואת הרצפה במקרה שגרעין המנגו החלקלק מזנק לרצפה…)

 

 

מוסיפים וחתוכים את הבננות לעיגולים, מכניסים לסיר ומוסיפים חמאה, מלח,סוכר ומים.

 

שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה

 

 

כשרותח, מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים את הסיר.

 

 

אחרי רבע שעה-עשרים דקות מכבים את האש והאורז מוכן.

אוכלים פושר או קר, לטעמי עדיף פושר.

טעים. מאד טעים.

 

32 תגובות בנושא “אורז עם מנגו ובננה

  1. הגאונות של מי שהמציא את המונח דבש לבננות רקובות מתחרה רק בזו של מי שהמציא את ויטמינצ’יק למים עם סוכר.
    אורז עם בננה ומנגו. הממפפ. אין לי דעה.

    אהבתי

    1. בכלל לא, מבננות אתה יכול לחתוך את הרקוב, אבל מויטמינצ’יק, נראה אותך חותך את צבעי המאכל.

      בטח שאין לך דעה, תטעם קודם ואז תדע.

      אהבתי

  2. זה צירוף שבהתחלה נשמע לי ממש מוזר, ואז נזכרתי במתכון המתוק של אורז בחלב (שממש אהבתי כשסבתא או אמא שלי הכינו). הצרה היחידה היא שאני לא אוהבת בננות, בשום צורה שהיא.. אפילו לא בגלידה.
    וגם אני מאד אוהבת מנגו ופירות טרופיים, במיוחד אנונה.

    אהבתי

    1. לא חייבים בננה, אחרי הכל לא מדובר בעוגה שהמרכיבים שלה צריכים להיות מדודים ומדוייקים. אפשר לחפף ולאלתר כל זמןששומרים על יחס המים והאורז.
      שימי עוד מנגו וותרי על בננה, עלי! 

      אני בכלל התלבטתי אם להוסיף תאנים כי יש לי המון, אבל לא בטוח שהתאנים ילכו טוב עם המנגו.

      והאורז לא יוצא מתוק מאד, הוא סוג של חמצמץ מתקתק, שזה הטעם החביב עלי.

      אהבתי

      1. אם אני שמה ידי על מנגו אני לא יכולה להתאפק מלאכלו מייד (כדי כך שאני מקפידה את שני הפירות (לי ולבת, הבן לא סובל מנגו) שווה בשווה 🙂 אני לא קונה כמה כי הם באמת מבחילים מהר. ומתחשק לי פתאום אורז בחלב – אוכלים את זה קר ובזוק קינמון, ואמנם זה ממש לא מאכל בריא או מרזה..
        מאידך מנגו מאד טעים בסלטים של חסה. וגם תאנים טריות. אני יכולה להבין שהוא טעים גם עם אורז (אולי כדאי לשים חלב קוקוס במקום המים?)

        אהבתי

      2. אני לא מתה על חלב קוקוס, בעיני יש לו טעם מאד דומיננטי, אבל אולי פה הוא דווקא יכול להתאים, עם המנגו והבננה. אם את מנסה, תחזרי לדווח.

        במתכון המקורי היה גם ציפורן והל וגם מי ורדים ששללתי על הסף.
        בתכלס, אני חוזבת שהייתי מחפשת להוסיף משהו שילך לכיוון החמצמץ יותר מאשר כל דבר אחר. אבל גם ככה זה טעים לי מאד.

        אהבתי

  3. נראה נפלא, רק שכל כך חם לי כעת, שרק המחשבה על בישול גורמת לפרצי זיעה לזלוג לי מהמצח.
    מנגו הוא אכן אחד הנפלאים, אם לא ה-. פרי מושלם, חלקלקות והכל.

    אהבתי

    1. זה כמעט לא בישול, כל תהליך החיתוך לא כרוך בחום וגם אחר כך, שופכים מים רותחים מכסיםן והולכים לרבע שעה. לא צריך לעמוד ולבחוש.

      הבעיה הכי גדולה של מנגו, אם את שואלת אותי הם הסיבים המעצבנים שלו.

      ובואי נראה, מה החלק הכי טעים במנגו לדעתך?

      אהבתי

      1. יש חלקים טעימים ויש חלקים הכי טעימים.
        כמובן שאליה וקוץ בה, החלק הטעים ביותר בעיני, הוא מסביב לגרעין ואין דרך מכובדת להגיע אליו מלבד לכרסם סביבו בפרצוף של עונג עילאי, מיץ מנגו נוזל על הסנטר וסיבי מנגו תקועים בין השיניים….

        אהבתי

  4. יש דברים שלא מסתדרים לי עם אורז
    ובננה מסתדרת לי רק לבד משום מה
    זה נראה מעניין, בזה אין לי ספק
    וגם אני חובבת מנגו
    כשהייתי בתיכון והיה לי גשר על השיניים זה בהחלט היה מאתגר לאכול את זה…

    אהבתי

    1. ממנגו אפשר להכין המון דברים, לפני שנה הכנתי צ’אטני הודי ונתתי להודית אחת לטעום. היא כמעט התעלפה מתענוג ואמרה שזה כמו של אמא שלה, אני מצד שני, ממש לא אוהבת את הטעם.
      אבל החלטתי לתת לצ’אטני לעמוד קצת, כי המתכון אומר שככל שזה ’מתיישן’ יותר, זה יותר טוב, אז נראה מה יצא. בנתיים עברה שנה.

      אהבתי

  5. אלון מכין משהו דומה, אך שונה. מבשל אורז בחלב קוקוס ממותק בסוכר עד שמתקבלת דייסה רכה והאורז כמעט מתפרק לחלוטין. מוסיף מנגו קצוץ וגם בננה ומקפיא בגביעים. מתקבל שלגון פודינג אורז טעים!

    אהבתי

    1. אוי זה נשמע מעולה, אני חשבתי על ריזוטו מתקתק, יש לי אורז רוזוטו שיכול לעבוד לא רע, אולי באמת אנשה את חלב הקוקוס בתור שמנת.

      אהבתי

    1. לי בבית יש טונות של בננות. הקפאתי אותן והיום הכנתי עוגת בננות עם רוטב טופי לקחת למחר ללימודים.

      אם את מנסה את האורז רק עם בננות, חשבתי אולי על שילוב פרי חמצמץ שאת אוהבת , החמצמצות העדינה היא ה-דבר.

      אהבתי

      1. מבננות קפואות יצאות בננות מאד מושיות שאפשר לעשות איתן או גלידה או עוגה.
        אני הכנתי עוגה ללימודים שיצאה מעולה ולא נשאר ממנה פירור.

        אהבתי

  6. מתכון מעולה! הכנתי היום והתעלפתי רק מהריח. בחם זה היה טעים וקינוחי, בפושר זה מתחיל לקבל טעמים של מנה עיקרית ושלא נדע מה יהיה כשיגיע לקרירות. טנקס

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s