קציצות עדשים אדומות

עבר (ועדיין עובר) עלי שבוע מטורף לכן לא נותר לי אלא לחכות שהקצוות הפרומים יקשרו ועד אז

 

קציצות עדשים אדומות בתנור

 

1 שקית עדשים אדומות – לבשל בהרבה מים עד שמתרככות לחלוטין, להוציא למססנת, לשטוף ולנקז את עודפי הנוזלים.

 

בינתיים:

 

בצל גדול- לקצוץ דק ולטגן עד להזהבה.

חצי סלסלת פטריות – לחתוך דק ולהוסיף לבצל.

חצי כוס אגוזי פקאן קצווצים דק (לא טחונים) להוסיף לבצל ולפטריות ולטגן עד שהכל מזהיב ומריח נפלא.

להוריד מהאש ולהוסיף חצי כוס פטרוזיליה.

לקרר מעט.

 

לערבב את תערובת הבצל עם העדשים המבושלות.

להוסיף 3-4 כפות קמח,

לתבל במלח ופלפל שחור,

לערבב היטב.

 

עד גבי תבנית מרופדת בניר אפיה להניח כפות נדיבות של העיסה זו בצד זו.

להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-30דקות.

 

מומלץ לאכול חם ועם כמויות נדיבות של טחינה.

 

23 תגובות בנושא “קציצות עדשים אדומות

  1. זה נשמע טבעוני מדי . תקשיבי, אני פשוט מקווה שלא יעלו עליך מהטאמבלר של ’<a target=_blank href="http://vegansthatmakemesad.tumblr.com/&quot;>טבעונים שמדכאים אותי’. בכל פעם שאני נכנסת לאתר הזה אני חוטפת התקפים איומים של צחוק היסטרי ודמעות והכל. 
    אבל פייר, עליך אני סומכת בענייני אוכל…

    אהבתי

    1. זה אכן טבעוני עד גועל, (בעיקר ההמלצה בסוף, עם הטחינה), אבל זה יוצא טעים במיוחד. את יודעת שאני טורחחת להקליד פה רק מרשמים שהוכיחו את עצמם.
      אני מכירה את טבעונים ש , והם אכן מצחיקים עד דמעות.
      גזרי ושמרי, לכי תדעי מתי יפול עלייך טבעוני.

      אהבתי

      1. אני רואה שאת כבר הוספת אותו לרשימה בצד. יותר עדיף! ממילא הרשימות שלי הולכות לאיבוד. ואין לך מושג כמה פעמים חזרתי לרשימות שלך פה בצד בשביל המתכון של האורז המלא עם הירקות בשנה שעברה. זה היה או זה או סביצ’ה סלמון עם גרגרי רימון וסלרי. מזה חייתי שנה בערך, בין הביקורים של השותף .

        אהבתי

      2. אני אגלה לך סוד, אחת הסיבות שבכלל עשיתי את הרשימה הזו היא שלא את כל הדברים אני מכינה כל הזמן , לפעמים הכנתי רק פעמיים שלוש ושכחתי איך הכנתי, לכן החלטתי לרשום את מה שהיה מוצלח בעיני כדי שאכזור גם את המנות וגם את דרך ההכנה.
        ומאד מאד משמח אותי לדעת שהיא שימושית גם לך.
        האורז המלא עם הירקות הוא אוכל גאוני, אבל אפילו הוא צריך גיוון מידי פעם 

        אהבתי

      1. טוב המתכון הקודם
        אני לוקחת את הכבד הקצוץ שאמא שלי מכינה ומוסיפה לו 50 גרם חמאה
        לעורקים שלום…

        אהבתי

      2. יש הבדל בין סוגי השומן ואיך שהגוף שלנו מתייחס אליהם
        חמאה למשל הגוף שלנו אוהב, שמן קנולה – לא (יש בזה המון אומגה 6)
        שמנים שנוצרים מפירות – כמו שמן זית, שמן קוקוס, שמן אבוקדו – כן
        שמנים שנוצרים בתהליכים כימיים – כמו שמן תירס, קנולה, סויה וכד’ – לא

        הגוף שלנו באופן כללי אוהב סוכר
        והוא מקבל סוכר מפירות שאנחנו אוכלים
        מדגנים וקיטניות שהם עשירים בפחמימות
        גם מבשר לסוגיו השונים, אבל פחות
        אחת מהסיבות להשמנה משנות ה50 של המאה ה20 היא בגלל תזונה  עתירה בפחמימות ודלה בשומנים

        אהבתי

      3. נו, א לכי על זה עם חמאה
        אני מאד אוהבת חמאה, מרגרינה אני לא סובלת, אבל אולי בגלל שאני יודעת כמה היא מזיקה. שמן זית זה השמן היחיד שמצא אצלי בשימוש בבית, לכל דבר , מלבד מאפים מתוקים, שאז אני נעזרת בשמן קולה ו שמן תירס במידה ולא ניתן להמיס חמאה.
         ושמן קוקוס קצת בעייתי בגלל טעם הקוקוס שהוא נותן לכל מאכל.

        אהבתי

      4. אני משתמשת המון בחמאה, זה אחד השמנים הזולים והבריאים
        שמן זית אני משתמשת לדברים ספציפיים כי הוא מתחמצן בבישול ארוך
        ושמן קוקוס לבישול ארוך, שמן קוקוס טוב לא משאיר טעים לוואי שהוא ממש מורגש

        מרגרינה זה משהו שאף אחד לא צריך לאכול
        וקנולה ותירס לא נכנסים אלי לבית (או לפה)

        אהבתי

      5. חמאה היא לא שמן זול במיוחד, אנחנו קונים באריזות של מאה או מאתיים גר בסך הכל ואם את מכפילה 200 גר (שווה ערך לכוס פחות או יותר) בחמשאת כבר מגיעה למחיר של בקבוק שמן זית שממש לא נחשב לזול.
        שמן קוקוס יקר אפילו יותר.
        האמת שלא ניסיתי לבשל בו, אני מתכננת להכין ממנו משחת מורינגה. כרגע העץ שלי מתאושש מהחורף, וברגע שהוא יהיה מאושש אני מתכוונת לנסות להכין.
        איך יודעים מה נחשב לשמן קוקוס איכותי?

        אהבתי

      6. שמן זית נחשב לשמן זול יחסית לעומת שמן קוקוס שהמחירים שלו לרוב הם באיזור ה80-90 ש"ח לליטר
        למרות שאפשר גם למצוא אותו במבצעים במחיר שפוי יותר, או בחנויות מסויימות גם במחיר נורמלי יותר
        שמן קוקוס שנחשב איכותי, בארץ יש שתי חברות שמוכרות כזה, אחת היא ג’מוקה, והשניה One Tribe (אני משתמשת באחרון)

        חמאה איכותית (לא של תנובה/טרה שטראוס) היא יקרה יותר (עולה בדר"כ 8-10 ש"ח ל200 גרם)
        זה עדיין יותר זול וזמין משמן קוקוס ואין לה טעם דומיננטי כמו שיש לשמן זית שהרבה אנשים לא אוהבים

        השמני זית שנמכרים בחנויות הם לא כל כך איכותיים, אם את קונה ישירות מבית הבד, את מקבלת שמן זית הרבה יותר איכותי ממה שאפשר לקנות בחנויות. אבל זה לא משהו שזמין לכולם
        המחיר לליטר אגב עדיין בין 30 ל40 ש"ח גם לשמן זית איכותי

        אהבתי

  2. נראה טעים מאד, אבל אני בטח לא אכין, כי לרוב מכינה רק מה שהילדים אוכלים. ובזכות כמו מניפה, הסתכלתי עוד פעם במתכון של האורז, וזה רעיון, לבוא לכאן כדי להשתמש במתכונים 🙂 את האורז בלי ספק הבת שלי תאהב.

    אהבתי

    1. האח של בעל הטאמבלר הוא טבעני וגם אמא שלו.
      ב1 באפריל אמא שלו מתחה אותו, היא איימה עליו בעילום שם בתביעת דיבה כביכול על משהו שכתב… זה היה מצחיק באמת

      אהבתי

    1. יש שם קצת קמח, אבל אם אתה רוצה להכשיר תשים קמח מצה במקום.

      ונכון שאתה שומע כל הזמן על חביתות חומוס של טבעונים ואיך שהם לא צריכים ביצים?
      אז משהו בעדשים עובד על אותו העקרון, אם תשים יותר חומר מייבש כמו קמח או קמח מצות תוכל אפילו לעצב את הקציצות בצורות פחות חופשיות, אבל אז תסתכן בכך שהן תצאנה יבשושיות.

      אהבתי

    1. אני בטוחה שיש ימים שהרעיון של להתגרש מהמשפחה קוסם לך, בימים כאלה תכיני להם קציצות עדשים, תגידי להם שזה ממש בריא ותצפי בהנאה ובתחושת סיפוק שאין שניה לה באימה וביאוש שלהם 

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s