מרק פולני, קפושניאק

איך שנעשה חורפי, מייד אני מחפשת מתכון למרק. 

עדיף כזה שאני לא מכירה ולא נכלל במנעד הצר של המרקים שאני אוהבת להכין.

תמיד אני מחפשת את השונה. את זה שלא מוצאים בכל מקום ולא עושים כל יום.

אני מחפשת את המתכון עם הטוויסט שילהיב אותי ויעשה לי חשק לקפוץ ראש לסיר.

 

הפעם תפס את עיני מרק קפושניאק פולני.

ראיתי אותו לראשונה במדור האוכל של YNET ומייד הוא קסם לי. מה כבר יכול להיות רע במרק עם כרוב כבוש? 

כרוב כבוש זה לא משהו שאני אוכלת בשוטף, או בכלל. אולי בחומוסיות, פעם. מזמן. מה שלא יהיה, כל כך לא מסתדר לי ברמה הבסיסית והעקרונית עם מרק שהסתקרנתי מייד.

כמובן שלא הסתפקתי במתכון הראשון, וסרקתי את האינטרנט לאורך ולרוחב. מתכונים מעוברתים, מוכשרים, מטובענים ומצומחנים. מתכונים באנגלית, שמידותיהם אמריקאיות, עם בייקון, עם נקנקיות מרגז, עם עצמות רגל, עם בשר מעושן. ריפרפתי , בדקתי, חיפשתי דמיון ושוני, ניפיתי את החומרים שלא מצאו חן בעיני (או שלא היו לי בבית) ובסופו של דבר בניתי את המתכון שלי בראש.

בדרך הביתה עברתי על חומרי הגלם שצריך והיה נדמה לי שיש הכל בבית ולכן, כשהגעתי הביתה התחלתי להכין מייד:

 

בצל אחד גדול- קוצצים ומטגנים עד שקיפות.

שני גזרים נאים – לקלף, לחתוך לקוביות ולהוסיף לבצל.

קובית שום קפוא – להסיף לסיר.

קבנוס – בערך 200 גר' לחתוך לעיגולים ולהוסיף לסיר.

לטגן כמה דקות ובנתיים אפשר

לחתוך לקוביות לא גדולות 3-4  – תפוחי אדמה.

להוסיף לסיר ולטגן עוד קצת בזמן שמכינים

ציר מרק – משמונה כוסות מים רותחים ושלוש כפיות ציר מרק בשר של קנור.

מניחים במסננת תוכן של פחית שימורי- כרוב כבוש – שוטפים במים ונותנים לו להגיר את עודפי הנוזלים.

מוסיפים את ציר המרק לסיר

וכשרותח מוסיפים את הכרוב.

מערבבים היטב .

מתבלים בכף גדושה של פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור בכמות נדיבה.

עכשיו הולכים להתעסק בדברים אחרים כחצי שעה.

 

כשחוזרים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

מכינים רביכה:

מערבבים חמישים גרם חמאה עם שתי כפות קמח בסיר קטן מעל אש

ברגע שהקמח מתאחד עם החמאה , מוזגים שלוש-ארבע מצקות מנוזל המרק ומערבבים היטב.

את הרביכה מוסיפים למרק ומערבבים עד שהמרק מסמיך.

 

עכשיו מוזגים לקערה והולכים לשבת במקום שקט, בחושך.

וכשאוכלים מהמרק מבינים למה הפולנים רוצים לשבת לבד בחושך עם המרק שלהם- רק חשבתם שהם רוצים לסבול בשקט, אבל אתם טועים. הם יושבים בחושך לבד כדי שלא יפריעו להם להתמוגג על קערת מרק הקפושניאק המעולה במיוחד שהם אוכלים וכדי שלא יצטרכו לתת ממנו למישהו אחר.

 

 

 

המרק טעים באופן בלתי סביר בעליל. צריך לעצור בכוח כדי לא לאכול חצי סיר.

 

22 תגובות בנושא “מרק פולני, קפושניאק

  1.  החורף הזה גם אני דואגת שתמיד יהיה מרק
    הכנתי לאחרונה מרק ירקות עם כדורי בשר ( טחון) ויצא מעולה, אבל אני מסתפקת גם במרק ירקות ללא בשר , ומוסיפה גריסים !
    המרק שלך נשמע טעים ( אני אישית לא כ"כ אוהבת קבאנוס במרק -אמי ז"ל היתה מוסיפה אותו גם למרק אפונה)
    והאם את מכירה את המרק (כרוב) צ’ורבה של הרומנים ?
    בתיאבון לך וסופ"ש חמים!

    אהבתי

    1. לא מכירה את הצ’ורבה, חוץ מהשם , כמובן 🙂
      אבל היי, אחרי שהצליח מרק אחד הצלחה מסחררת כל כך, יש מצב שאחפש מתכון גם לצ’ורבה.
      כמובן שאם יש לך מתכון מוכח ומוצלח, אשמח לקבל 

      אהבתי

      1. מצטערת אין לי מתכון למרק הנ"ל
        גם את מרק הירקות עם כדורי הבשר לקחתי מהאינטרנט
        המטבח אצלנו בבית היה יותר לפני נוסח הונגרי , כמובן שהיום אני מערבת טעמים …

        אהבתי

      2. אני הונגריה, אבל ממש לא גדלתי על המטבח ההונגרי וחוץ מחיבה עזה לפפריקה ולחריף שמעידים כנראה על נטיה גנטית, איןלי קשר לאוכל הונגרי.

        אני אוספת מתכונים מספרים ומהאינטרנט, אבל הכי אני אוהבת מתכונים ש"עבדו" אצל אנשים אחרים. ככה אני בטוחה שמדובר במשהו טוב 🙂

        אהבתי

  2. אוף, עשית אותי רעבה. מזל שהאיש מכין עכשיו ארוחה, לי, לו, לבן החיל ולחברה שלו. אני לא שואלת מה הוא עושה, משהו עם בצק עלים. הריחות טובים. אני עם הבחינות 

    אהבתי

    1. מממממ…בצק עלים, חומר גלם שהוצא אחר כבוד מהמטבח שלי וכניסתו נאסרה שוב.
      אני קצת מקנאה בך, אני לא זוכרת מתי אכלתי מאפה חם ומתפצפץ מבצק עלים. וממש בא לי.

      לפחות תתנחמי באוכל טוב לפני שתחזרי לעבודת הפרך שלך. 
      מאחלת לך שיגמרו מהר הבחינות המעצבנות. ליבי איתך לחלוטין.

      אהבתי

      1. אפשר להחליף את הקבנוס בנקניק אחר, רצוי מעושן ועז טעם.
        עם הקבנוס בכל אופן, זה יצא מעולה.

        אהבתי

      1. כן,  אמא שלי הייתה מכינה מרק דומה.  אני הכי אהבתי אותו מכל המרקים,  אבל במשפחתי הנוכחית אף אחד לא אוהב שום דבר חמוץ,  אז אני לא מבשלת את זה (וגם לא בדיוק יודעת איך,  למרות שאמא שלי תמיד נשבעה שזה הכי קל שבעולם).  אולי אנסה לפי המתכון שלך.

        אהבתי

      2. החמיצות של המרק היא עדינה ומופלאה (אני מאד אוהבת חמוץ) מרק, באופן עקרוני זה לא משהו שקשה להכין. תנסי את המתכון שלי ותראי כי טוב.

        ועוד משהו, אצלו היו אומרים: אתם לא אוהבים? לא צריך, לי יהיה יותר!
        אני ממליצה לך לאמץ את הגישה ולהכין משהו שיגרום לך אושר

        אהבתי

  3. כגילו נאות אומר שאני לא חסיד של מרקים , זוגתי מאוד אוהבת וגם יודעת לעשות אני אפילו לא ניסיתי להכין , לא יודע למה זה ולא נלחם בזה , אבל כבוד רב על הנסיון ועל ההצלחה

    אהבתי

  4. כשעושים כרוב ממולא בסגנון הונגרי שמים גם כרוב כבוש
    אני אתמול עשיתי מרק גולאש הונגרי למשפחה שלי
    כשהייתי אוכלת גלוטן, אבא שלי גם היו עושה בצקניות ולאכול את זה עם בצקניות זה אלוהי!

    אהבתי

    1. ההונגרים האלה יודעים מה טוב (וגם היה להם המון ובעיקר כרוב כנראה הרבה שנים)

      ממולאים אני מתעצלת להכין. המון עבודה כל הגלגול הזה.

      אהבתי

      1. ממולאים לעצלנים זה לעשות פילפלים ממולאים
        והאמת אלה הממולאים שאני עושה בדרך כלל
        יותר קל ולא צריך לגלגל (וגם טעים לא פחות)

        אהבתי

      2. איכשהו לא יוצא לי אף פעם לעשות ממולאים, דווקא בא לי לעשות סלקים ממולאים, נראה לי שהדלקת אותי על רעיון.
        סלקים ממולאים ברוטב חמוץ מתוק.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s