סלט סלק חי וממרח פלפלים מתוקים

שוב מנפלאות הקו אופ.

המצאי מכתיב את התזונה. 

החיבה היתרה שלי לירקות ופירות על קשת האדומים מביאה אותי להגזים לעיתים בהערכת הצריכה ולהגזים בקניה. המקרר שלי מלא בסלק, גזר, פלפלים אדומים וכתומים, וקצת פחות דלעת ודלעת ערמונים.

כך שאני מוצאת את עצמי עם עודפים מוגזמים של ירקות מסויימים .

אבל לא אני האישה שתתן לכאלה דברים לשבור את רוחה ואין כמוני ליצור לימונדה מלימונים, או במקרה הזה סלט סלק חי ותפוחי עץ. לחובבי הסלק, הסלט הזה הוא חגיגה.

 

חותכים סלק אחד לקוביות קטנות ונוחות ללעיסה. לא לשכוח שהוא קרנצ'י ולא רך כמו סלק מבושל.

 

לחתוך לקוביות בגודל דומה תפוח עץ בינוני מתוק. אני השתמשתי בפינק ליידי מקומי, אבל כל תפוח מתוק יתאים. אני חושבת שגם תפוחים חמוצים יהיו מצויינים בסלט הזה. אבל את החמיצות אפשר לקבל ממקום אחר.

 

סוחטים חצי לימון , כף של חומץ בלסמי, מעט שמו זית ומעט מלח.
מערבבים , טועמים ומתקנים תיבול.

 

ופלפלים. התלהבתי ולא שמתי לב שהזמנתי שני סוגי פלפלים. סוג אחד, פלפלים רגילים אדומים והסוג השני פלפלים ארוכים מתוקים וקילו שלהם יוצא המון המון פלפלים. כך שחזרתי הביתה עם כמעט שני קילו פלפלים. יותר מידי אפילו לחובבת פלפלים שמתייחסת אליהם בדרך כלל כאל חטיף…

ומה עושים כשיש עודף? מחפשים פתרון:

 

ממרח פלפלים מתוקים:

שוטפים את הפלפלים ומתפעלים מיופיים – קילו פלפלים מיינד יו.

 

קולים את הפלפלים, אפשר על הגז ואפשר בתנור. אני קליתי חצי ככה וחצי ככה. בתנור יותר נוח, אבל על הגז נותן טעם שרוף כייפי במיוחד. 

אם קולים בתנור, פלפלים דקים כאלו יסתפקו בעשרים דקות , על הגז, עד שיתרככו.

 

אחר כך מניחים בכלי מכוסה ומשאירים אותם להזיע. כשהם מתקררים קל יותר לקלוף אותם. עושים את עבודה הקילוף בידיים ומנקים על הדרך גם מהגרעינים שבפנים (אם משתמשים בפלפלים גדולים רגילים, אפשר לחצות ולהוציא גרעינים לפני הקליה. בדקיקים האלו ממילא אין הרבה.)

את בשר הפלפלים הנקי והמקולף שמים במעבד מזון, מוסיפים כף חומץ בלסמי, שתי שיני שום, מעט מלח ושלוש ארבע כפות שמן זית.

הצבע נהדר, וכך גם הטעם.

25 תגובות בנושא “סלט סלק חי וממרח פלפלים מתוקים

  1. הממרח פלפלים נראה מדהים

    לפני כמה שנים הייתה לי תקופה של סלט סלק
    שהייתי מגררת סלק בפומפיה ובנוסף גם תפוח עץ וגזר
    ועליהם שמה רוטב שהיה בו דבש לימון ועוד משהו שאני לא זוכרת
    וזה היה סופני!

    אהבתי

    1. אומרים שהצירוף של סלק וגזר הוא צירוף טוב במיוחד, התלבטתי אם להוסיף גזר מגורד לסלט הזה והחלטתי שאני מתעצלת.

      במקרה הזה, מה שנותן את הטוויסט בטעם זה חומץ הבלסמי שמעולה במיוחד שהבאתי איתי מאיטליה. אחת הקניות השוות שעשיתי 🙂

      אהבתי

  2. הכי טוב לקלות את הפלפלים על מנגל, ואחר כך להחמיץ, אין צורך לקלף.
    מעלף 

    פלפלים זה ירק משובח מאוד שאפילו פלאי ההנדסה הגנטית והחממות לא הצליחו להרוס.

    אהבתי

    1. התלבטתי לגבי החמצה או ממרח. אבל ממרח אף פעם לא הכנתי קודם, אז זו היתה סיבה מספיק טובה להכין. אני אוהבת דברים חדשים…

      והקטע של לקלף, זה היה החלק הכי נעים , ממש שנהניתי ממנו 🙂

      אהבתי

  3. נראה טעים מאד מאד. ממרח פילפלים פחות מושך אותי אבל למדתי משהו על קלייה 🙂 אני מאד אוהבת פילפלים מוחמצים (מקלפים אחרי הקלייה ומתבלים כמו שכתבת עם פרוסות שום ואולי גם לימון). הסבתא הבולגריה שלי הייתה גם ממלאת אותם בגבינה לאחר הקלייה, וכך כשהם שטוחים וממולאים בגבינה, מטגנת במחבת.
    ואת יכולה גם לעשות ממולאים..

    אהבתי

    1. אני מכירה מילוי של פלפלים חריפים וטיגון, אבל אני לא אוהבת טיגון באופן כללי. את יודעת עם איזו גבינה סבתא שלך היתה ממלאה את הפלפלים?
      נשארו לי שניים או שלושה פלפלים אדומים רגילים, אבל בפעם הבאה שאקנה אולי באמת אכין ממולאים.

      אהבתי

      1. אני לא יודעת, אני זוכרת שזו הייתה גבינה לבנה כלשהי.. אולי גבינה לבנה, או אלה שהיו באריזה של נייר, שכחתי את השם. זה היה מזמן וכילדה לא כל כך אהבתי את זה. היום אני מתגעגעת לטעם.

        אהבתי

    1. אני אוהבת סלק בכל מצב… היה קשה לי להרגל לרעיון של סלק חי, כי לא ידעתי שבכלל אפשר לאכול אותו ככה, אבל מרגע שנחשפתי לרעיון ולטעם, התאהבתי 🙂

      אהבתי

  4. אני לא מתחבר לטעם של הסלק ואני מודה שאני פחות בעניין של ירקות ולעשות מהם כל מיני ממרחים
    ארגנו לידינו שוק אוכל,כלומר שוק שאפשר לרכוש את כל סוגי המזון ישר מהמגדלים,ירקות פירות גבינות יין שמנים וכו’,ללא תיווך של תנובה וכאלה וזה אמור להוזיל את המחיר,זה מתקיים כל יום שישי,אני מתכנן לנסוע לשם ביום שישי הבא,אני מניח שאקנה כל מיני דברים ואנסה לעשות איתם משהו

    אבל את ללא ספק אלופה ! כבוד

    אהבתי

    1. כן, אני מבינה שלא כולם אוהבים סלק, אני פשוט מכורה. מוכנה לאכול אותו כל יום ובכל מצב פחות או יותר…

      השוק שאתה מתאר זה דבר נפלא. בדיוק מה שצריך כדי לשלם ליצרנים מה שמגיע להם ולדלג על פערי התיווך האדירים של הסופרים ורשתות המזון הגדולות. מקווה שתהנה שם. תצלם ותחזור עם חוויות.

      אהבתי

  5. תודה. בניגוד לבישולים שהם לא המחלקה שלי (בדרך כלל), סלטים אני כן מכינה. היום הכנתי סלט כרוב אוריינטלי עם גזר ובצל ירוק ורוטב שום וסויה (משוויצה :)) אז יש בהחלט מצב לסלט סלק הזה שנראה לי נפלא (בן הזוג מכין קרפצ’יו סלק ובכלל סלק טרי לגמרי בלקסיקון). 

    אהבתי

    1. נשמע טוב הסלט! 🙂
      את הסלט הזה אפשר לגרד כולו על פומפיה גסה, ככה הוא יותר נוח ללעיסה, אבל פחות יפה. ואפשר להוסיף לו גם גזר, בכלל הופך אותו למזון על .

      איך הוא מכין קרפצ’יו סלק? 
      הסלקים עכשיו נהדרים 🙂

      אהבתי

      1. אוקיי, שאלתי. וזה מה שהוא אמר: סלק מבושל, לפרוס פרוסות דקות ולסדר על צלחת הגשה. לזרות מעל מלח גס, לטפטף מיץ לימון ושמן זית, פלפל שחור, ואפשר גם פטרוזיליה. 

        אהבתי

    1. תבחרי סלק לא גדול מידי וטרי ככל האפשר.
      בעונה הזאת, הסלקים ממש מתוקים. וכן, גם לי זו היתה הפתעה בפעם הראשונה, אבל התאהבתי מהביס הראשון 

      אהבתי

  6. אני אוהבת כל דבר שכולל ירקות טריים ותוצרת בית… הצרה היחידה? אני טוחנת ירקות בלי סוף! לפני שאני מספיקה להגיע להכנת משהו הכל כבר אוזל. במיוחד פלפלים מתוקים כאלה- הייתי מתגברת על 2 קילו בתוך סופ"ש(והאמת- שגם התגברתי :))

    אצלינו מכינים סלט נהדר מסלק מגורר(או אפשר בקולף ג’וליין-זה יתר טעים) עם המון שום מגורד באותו אופן. ההורים שלי שמים קצת מיונז אבל אני מעדיפה יוגורט כבשים או/ו קצת שמן זית(זה הרבה יותר בריא, ולטעמי גם טעים יותר), קצת כמון טחון, פלפל, מלח וחופן אגוזי מלך שבורים. ממש טעים והולך כסלט או על לחם.

    אהבתי

      1. במקרה הזה לטעמי הריח שווה את זה!(קשה לי לדמיין את זה בלעדיו כי זה נותן את כל הפאנץ’) ואגוזי מלך באמת משתלבים נהדר עם סלק, ממש נולדו להיות ביחד 🙂

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s