עייפות סוף שבוע

חוזרת הביתה מותשת משבוע של עבודה, מימים ארוכים ארוכים.

אפשר להריח את סוף השבוע באויר, אפשר ממש להרגיש איך תיכף יגיע זמן המנוחה,

אבל לפני כן צריך למלא את המכונה בכביסה, אחר כך אלך לנוח.

ורגע לפני שאני הולכת לנוח אני חייבת להכין משהו לאכול ולא בא לי ג'אנק אז,

שוטפת אורז מלא במים זורמים

מניחה בכלי הפלסטי של המיקרו, שופכת עליו קצת שמן זית, מלח פלפל וכמון, מים רותחים ולמיקרו.

עד שהוא מתבשל אני חותכת בצל ומטגנת במחבת סוטאז' גדול עם שמן זית

מגרדת שני גזרים ומוסיפה למחבת

מנסרת גרעינים מקלח תירס טרי ישר למחבת ומערבבת.

מפרקת רבע כרובית לפרחים קטנים ומפזרת אותם.

חותכת פלפל אדום לקוביות קטנות

ושתי עגבניות לקוביות בינוניות וגורפת אותן למחבת.

מערבבת ומנמיכה קצת את האש.

מוציאה מהמקפיא אפונה ובוזקת מלמעלה.

קצת רוטב סויה, קצת רוטב צ'ילי מתוק קצת פלפל שחור, מלח וצ'ילי יבש גרוס,

מערבבת ומכסה במכסה השקוף.

במחבת קטנה אני קולה שקית גרעני חמניה קלופים ועוד חופן אגוזי מלך שבורים.

כשהמיקרו מצפצף אני מוציאה ממנו את האורז המוכן ומוסיפה אותו למחבת ומערבבת ונותנת לו לנוח קצת.

אחרי עשר דקות נמאס לי ואני לוקחת צלחת וממלאה אותה בתבשיל.

אוח, טעים.

מציצה בשעון, תיכף צריכה ללכת לעבודה מס' 2 להיום ועוד לא נחתי.

שוטפת כלים והולכת לעבודה.

חוזרת אחרי שעתיים, סוף השבוע קרוב עוד יותר אבל,

תולה את הכביסה שסיימה להתכבס

ומכניסה סיבוב נוסף.

אני כל כך עייפה שבא לי לילל, אבל זה לא יעזור, אז אני מבטיחה לעצמי שרק עוד רגע ואני אלך לנוח.

אבל לפני זה לטאטא את הרצפה מהלכלוך שהכניסו הכלבות.

מכינה קפה והולכת לנוח קצת על הספה, רק כדי להזכר שבעוד חצי שעה אני חייבת לצאת לפגישה שקבעתי לפני שבועיים.

קמה להתקלח. להתרענן.

יוצאת מהבית, עוצרת למלא דלק, מפהקת.

העיניים צורבות לי 

נוסעת, נפגשת, עושה מה שצריך חוזרת הביתה כעבור שעה וחצי עייפה עוד יותר

אבל צריך לתלות את הכביסה מהמכונה השניה.

ולהאכיל את הכלבות הרעבות.

כבר כמעט תשע בערב, אני שוב רעבה, אני אוכל את מה שהכנתי מוקדם יותר, מזל שיש הרבה.

אני עייפה, מותשת.

נכנסת למיטה ומנסה להתנחם במחשבה שסוף סוף אני לא צריכה לעשות כלום, אבל אני נזכרת שמחר, באופן חריג, אני צריכה ללכת שוב לעבודה.

 

 

 

40 תגובות בנושא “עייפות סוף שבוע

    1. הנה קמתי מהמיטה לצלם לך את האורז (אין מנוחה לרשעים) תקפיד על:
      אורז בסמטי מלא ולבשל אותו במיקרו.
      ובנוסף בדרך כלל אני מוסיפה קופסת טונה לאורז (זה משפר עוד יותר אפילו)

      כדאי לתת לו בין עשר לעשרים דקות לפני שאוכלים, שהאורז יספוג טעמים של כל השאר.

      אהבתי

      1. אוח זה נראה מדהים! 
        אני לא בסדר, את מתה מעייפות ואני מקשקש על האוכל ואת עוד אומרת שאהבה לא קיימת. בטח שהיא קיימת, שלי מתחילה מהקיבה!
        טונה לאורז. את זה אני חייב לנסות. בחיים לא הייתי מעלה על דעתי שניתן לחבר בין טונה לאורז. 

        אהבתי

      2. טונה ואורז זה שילוב משובח, אתה תנסה ותחזור להגיד תודה ואז אתן לך מתכון נוסף, קייצי לסלט אורז וטונה שגם ילדים אוהבים .
        אגב, בתבשיל אורז הזה אפשר להחליף את הטונה בשארית עוף מבושל שעצוב לו לבד במקרר ובאופן כללי לזרוק פנימה כל ירק שניתן לבישול(שעועית ירוקה, קישואיכס, בטטה מגורדת וכו’)

        אהבתי

      3. עם טונה זה טעים יותר. בעיני לפחות. רק שרצוי לא לבשל אותה יותר מידי, לכן כשהאורז יוצא מהמיקרו, מערבבים את הטונה לתוכו ואז לירקות במחבת.

        לא כתבתי ברור, אבל את הגרעינים והאגוזים מפזרים מלמעלה. אם הם נשארים בתוך התבשיל וסופחים לחות, הם פחות טעימים ואפשר גם בלעדיהם.

        אהבתי

      1. יש אנשים שנוהגים לעבוד בימי שישי באופן קבוע, לא כולם אינטלגנטים, אתה יודע (ולא לכולם יש ברירה).

        אהבתי

      1. האמת שהתרגלתי
        לכל דבר אפשר להתרגל
        יש לי גם רגישות לגלוטן, ואני לא אוכלת לחם פסטות וכו’ (לרוב גם לא את התחליפים) שזה משהו בסיסי מאוד לרוב האנשים שאני מכירה

        אהבתי

      2. אני אלרגית לדגנים קיטניות וירקות עליים
        עכשיו גילו לי את זה כמה חודשים אחרי שהפסקתי להיות צמחונית (הייתי צמחונית כמעט עשור עד גיל 21)
        ועדיין גם אחרי שהפסקתי הייתי אוכלת דגנים וקיטניות וכו’
        כשאמרו לי שאני צריכה להפסיק לאכול את הדברים האלה
        זה היה סוג של שוק – כי זה היה ה-אוכל שלי
        זה וקולה (קולה זה ה-רעל בהא הידיעה ואנשים שותים את זה כמו מים)

        אותי תמיד משעשע שאני אלרגית לקולה
        החיים בלי דגנים וקיטניות, טוב בהתחלה זה לא היה קל
        והאמת שרק ממש בשנים האחרונות הורדתי לגמרי לגמרי

        לא חסר אוכל
        יש מבחר מגוון מאוד של ירקות ופירות שאני יכולה לאכול
        והמון מוצרים מהחי
        ככה שלא חסר לי כלום
        ואם פעם ב… נגיד בא לי להתפנק על משהו (חוץ מדברים שיש בהם גלוטן שזה פשוט עושה לי כאבי בטן נוראיים) אז אני עושה את זה.
        אבל זה באמת פעם ב… המון המון זמן

        אהבתי

      3. קולה זו הבעיה הכי קטנה, אני לא נוגעת בזה. לא אוהבת ולא טעים לי, אבל דגנים וקטניות? וואו.
        מבאס לאללה בעיני.
        נראה לי שאת יכולה להתאים לאלו שדוגלים בדיאטה פליאוליטית

        אהבתי

      4. כן, התחלתי עם התזונה הפליאוליטית לפני שנה בערך
        ואחרי חצי שנה עברתי לתזונה מבוססת פליאו אבל יותר דלת פחמימות

        אגב, קולה זה באמת לא טעים
        זה טעם נרכש
        אם תראי ילדים שותים בפעם הראשונה קולה את תראי שהם מעוותים את הפנים שלהם כי זה לא טעים אבל שותים כי כולם שותים את זה

        אהבתי

      5. לא בדיוק
        בפליאו התזונה מבוססת על מוצרים מהחי אבל היא לא מוגבלת בצריכה של ירקות כל עוד זה לא דגנים/קיטניות
        יש פחמימות בטוחות, כמו תפו"א, בטטות, אורז (לבן בלבד), שורשים למיניהם וכמובן ירקות שיש בהן פחמימות (אמנם לא הרבה אבל עדיין) ופירות.
        כמובן שהכל צריך לאכול במידע ולא להתחרע על אורז

        לגבי גבינות שמנות, זה לא מתאים לכל אחד לאכול מוצרי חלב

        לגבי שומנים כן יש עליה ברמה של צריכת השומנים, במיוחד שמנים טובים: שמן זית, גהי, חמאה, שמן אבוקדו, שמן קוקוס

        וכמובן בשר שמן שעדיף על פני בשר רזה, בקר, דגים, עוף, ביצים, כבש וכו’

        ומפליא אבל יש הבדל
        כי אכלתי מאוד דומה מבחינת התזונה (בלי דגנים וקיטניות) אבל כששיניתי את ההרכב של השומנים, זה השפיע מאוד לטובה גם על זיכרון, ריכוז וכד’ אבל גם על המשקל ועל ההיקפים

        אהבתי

      6. נראה לי שאת רוב האנשים זה ישעמם למוות

        יש לי ויכוח בנושא עם קנקן התה
        שהעלה את הנושא באחד הפוסטים האחרונים שלו

        אבל באמת שהתזונה הזאת עושה לי רק טוב

        אהבתי

  1. התבשיל נראה מעולה ויכולתי כמעט להרגיש את הריחות והטעם…
    מהקריאה של מה שאת עושה גם אני התעייפתי 🙂
    שבת שלום לך.

    אהבתי

  2. 🙂 טוב נו… שוב צריך לנסות… אף פעם לא הכנתי אורז במיקרו… אני פתאום מרגישה מיושנת!!!
    ועבודה בשישי זה זרע השטן. היתרון היחיד שלה זה שזה יום קצר. אבל לטעמי אפשר לקדם איזה חוק בעניין.

    אהבתי

    1. אני שמעתי על זה אבל לא ניסיתי עד לא מזמן, והאמת שזו דרך מעולה להכין אורז אחד אחד שאשפשר להוסיף לו אחר כך מה שרוצים.

      אהבתי

  3. יחסית למישהי עייפה זה הרבה עבודה להכין את זה 
    אבל זה נראה כל כך טעים 
    נראה לי שאני ינסה את זה וזה גם אחלה מתכון צמחוני 

    לפחות את צריכה ללכת לעבודה באופן חריג 
    אז מזל שזה לא בקבוע 
    זה סוג של ניסיון לאופטימיות 

    בכל מקרה אני מקווה שהסופ"ש עובר לך במנוחה ובכיף 🙂

    אהבתי

    1. זה באמת יחסית הרבה עבודה להכין, אבל זה נשאר ליותר מארוחה אחת וזה ההפך המוחלט של פאסט וג’אנק פוד. וזה טעים כל כך שזה שווה את המאמץ.

      אני לא עובדת בימי שישי באופן עקרוני. חייבת סוף שבוע ארוך כדי להספיק דברים וכדי לנוח…

      אהבתי

  4.  גמני הגעתי לסוף שבוע על ארבע.  אלא שבניגוד אלייך (שבוגרת ויודעת לדחות סיפוקים) שלחתי את הגור לביהס ואת הפנדה לעבודה בשישי, ואני עצמי חזרתי למיטה.  לא כביסות, לא קניות, לא בישולים. היה תענוג.

    אהבתי

    1. זה נשמע כמו תענוג, אבל ממילא נגזר עלי לעבוד שיום שישי ואם לא אכין אוכל לא יהיה מה לאכול ואם לא אנקה יהיה מלוכלך…. כך שאני עושה הכל.
      למרבה הצער הגעתי לתחילת השבוע מחוסלת מעייפות…

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s