לזניית בטטה וקציצות

אבא שלי בא לצהריים של שבת ולי היו תוכניות להכין קנלוני בטטה כי זה פינוק אדיר. התחשק לי לפנק את אבא אחרי הבילוי הפחות סימפטי המשותף שלנו.

כשהסתובבתי פזורת דעת בסופר , בקניות, כמעט שכחתי לקנות בטטות, ברגע האחרון נזכרתי וקניתי, אבל כשהגעתי הביתה גיליתי ששכחתי לקנות חלק מהגבינות שרציתי להוסיף לקנלוני ושבלעדיהן הקלנוני שווה קצת פחות.

מאחר וזו טרחה רבה, כל מילוי הגלילים הזה, כשלא בטוח שיצא טעים כמו שאמור לצאת ומאחר ואני עצלנית ידועה, החלטתי לוותר. כשהחלטתי לוותר הבטטות כבר היו בתנור ושכחתי שהן שם. 

במקום זה הכנתי קציצות בקר עם מנגולד ברוטב לימון,, אורז, סלט סלק וסלט חסה ברוטב תפוזים חרדל ודבש.

זה הספיק לגמרי, כמובן. אפילו נשאר קצת. כרגיל. ככה זה אצלנו בפולניה, העיקר שלא יחסר.

 

אחרי שגמרתי לחסל את ארוחת הצהריים ולהחזיר את המטבח לקדמותו גיליתי את הבטטות האפויות בתנור ושאלתי את עצמי, לא חבל?

בטח שחבל. אבל קשה לאכול חבל ולכן צריך לחשוב מה לעשות עם הבטטות.

חשבתי על לביבות בטטות, אבל לביבות בטטות מחוברות אצלי באופן ישיר ובלתי מתפשר עם חברה שפעם היתה לי שאירחה אותי אצלה בירושליים ולחוויה כמעט חוץ גופית, לא חוויה רעה, בדיוק להיפך, אחת המיוחדות בחיי, אבל מאז לא הצלחתי להביא את עצמי להכין או לאכול לביבות בטטה.

וגם נורא התחשק לי הטעם של פסטה עם בטטה, לכן החלטתי להכין לזניית בטטות:

 

צריך:

שלוש בטטות אפויות בתנור על קליפתן (כשעה אפיה)

קופסת קוטג'

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

שתי ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס, טימין מיובש.

 

מגרדים את הבטטות מקליפתן מוערכים ומערבבים עם כל השאר.

 

עוד צריך:

שתי כפות קמח

50 גר" חמאה

כוס חלב

מיכל שמנת מתוקה 15%

כפית מלח

 

מכינים רוטב בשמל – בסיר שמונח על האש מערבבים חמאה וקמח עד שמתאחדים מוסיפים את החלב עם המלח ומערבבים בלי הפסקה עד שמתחמם ומסמיך, מוסיפים את השמנת המתוקה ובוחשים עוד קצת, מורידים מהאש ונותנים לרוטב להתקרר קצת.

 

מרכיבים:

בתבנית משומנת מניחים עלי לזניה

שליש מתערובת הבטטות

שליש מרוטב הבשמל

מעט פלפל שחור

חוזרים עוד פעמיים.

מסיימים בגבינה צהובה מגוררת.

 

ולתנור ל35-40 דקות .

 

נראה טעים? במציאות טעים אפילו יותר .

 

על פי בקשתה של רוזמרי, מתכון לקציצות מנגולד ובשר ברוטב לימון:

 

לטגן שני בצלים גדולים בשמן זית+קוביה או שתיים של שום לתבל במלח, פלפל שחור, כמון, להוסיף מנגולד חתוך לרצועות (כמה זו שאלה טובה, לי היו שלושה צמחים מהגינה שהחזיקו 5-6 עלים כל אחד) לתת לזה איזה זמן ביחד על המחבת, ככה שיתידדו זה עם זה. לכבות את האש ולתת להם להתקרר טיפה

בקערה – חצי קילו בשר בקר טחון + ביצה+2-3 כפות קמח מצה (זה מה שהיה במקרר) אחרי שהם מעורבבים היטב מוסיפים אליהם את החברים מהמחבת ולשים יחד.

רוטב:
מטגנים בצל גדול בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים לו מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה ומתוקה סוחטים פנימה לימון אחד ומוסיפים חצי כוס מים.
כשרותח מתחילים להכניס את הקציצות אחת אחת (אני לא טורחת לטגן אותן קודם) מכסים ומבשלים כ40 דקות.

41 תגובות בנושא “לזניית בטטה וקציצות

    1. תודה:)

      יש בבישול יצירתיות ועשיה כייפית שהתוצאות שלה מהירות ומספקות מאד, לאחת כמוני, חסרת סבלנות, המהירות של התוצאה היא מעלה גדולה. אין צורך לציין שהאוכלים המסכנים נאלצים להגיד שממש ממש טעים להם, אחרת חבל עליהם 

      אהבתי

    1. לזניה נתפסת כמזון עם הכנה מסובכת, ואכן אפשר להכין גם בדרכים מסובכות יותר, אבל מאחר ואני אלופה בהכנת אוכל קל וזריז, זה אפילו לא לוקח יותר מידי זמן להכין את השמחה הרבה הזו.

      קחי בחשבון שלמרות שזה לא בשרי, זו מנה מאד עשירה וממלאה, אוכל ניחומים אמיתי 

      אהבתי

      1. שאלה : לא שמת עוד שכבת עלי לזנייה לפני הסוף ?

        ( הכנתי את הלזניה- תודה למתכון- מייד מעלה פוסט עם קישור אלייך)

        אהבתי

      2. אני לא שמה שכבה של עלים כשכבה אחרונה לפני הגבינה, זה לא יותר מוצלח:)

        איזה כייף שעשית ויצא לך טעים, שימחת אותי 🙂

        אהבתי

    1. אין לי מושג לגבי הסיבים, אחרי שאפיתי אותן הן היו רכות כמו חמאה ביום קיץ ונוחות ביותר למעיכה, אף אחת מהן לא הציקה עם סיבים.
      אולי זה קשור לאפיה איכשהו?

      אהבתי

  1. נראה יאמי לחלוטין
    אני לא אוכלת פסטה (רגישות לגלוטן ובלי שום קשר אלרגיה לדגנים וקיטניות)
    אז אני יכולה רק לדמיין את הטעם

    אהבתי

      1. אני לא אוכלת תחליפים של לחם כי זה או מדגנים או מקיטניות
        אחרי כמה זמן התרגלתי שהדברים האלה
        לחם, פסטה וכו’ לא נמצאים יותר בתפריט שלי

        אהבתי

      2. נראה לי ממש לא קל, אבל כנראה שזה עניין של הרגל.
        כשאני חושבת על זה יש לי כמה חברות שגזרו על עצמן טבעונות או המנעות ממני מזונות מטעמי בריאות או מוסר או אלוהים יודע מה…

        אהבתי

      3. אני אלרגית לדברים האלה, כך שזה נעשה בגלל זה
        אם כי רק בשנה האחרונה אני ממש ממש שומרת על זה
        לעיתים נדירות חוטאת במשהו קטן
        (לא גלוטן אף פעם לא גלוטן)
        אבל זה לא חלק מהתפריט היומיומי שלי

        אהבתי

      4. החלק הגדול שבהן האמת
        וחלק שכבר היה קיים לפני כן החריף בתקופה שהייתי צמחונית
        הבעיה באלרגיות שהן באות ולא נעלמות

        אבל זה בסדר למדתי לחיות עם זה
        זה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע

        עדיין משעשע אותי שאני אלרגית לקולה
        ולחסה

        אהבתי

      5. קולה? מפתיע אותי שיותר אנשים לא אלרגים לתמציות וחומצות שהחומר הזה מכיל. אני לא מסוגלת לשתות אותו ושכמותו.
        (אבל זה בסדר, אני מרעילה את עצמי עם חומרים אחרים:)

        אהבתי

    1. ווקשה:
      (רק לדעת שאני לוקחת רעיונות מרעיונות שונים ומיישמת לפי מה שנראה לי ומה שיש לי במקרר)

      לטגן שני בצלים גדולים בשמן זית+קוביה או שתיים של שום לתבל במלח, פלפל שחור, כמון, להוסיף מנגולד חתוך לרצועות (כמה זו שאלה טובה, לי היו שלושה צמחים מהגינה שהחזיקו 5-6 עלים כל אחד) לתת לזה איזה זמן ביחד על המחבת, ככה שיתידדו זו עם זה. לכבות את האש ולתת להם להתקרר טיפה

      בקערה – חצי קילו בשר בקר טחון + ביצה+2-3 כפות קמח מצה (זה מה שהיה במקרר) אחרי שהם מעורבבים היטב מוסיפים אליהם את החברים מהמחבת ולשים יחד.

      רוטב:
      מטגנים בצל גדול בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים לו מלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה ומתוקה סוחטים פנימה לימון אחד ומוסיפים חצי כוס מים.
      כשרותח מתחילים להכניס את הקציצות אחת אחת (אני לא טורחת לטגן אותן קודם) מכסים ומבשלים כ40 דקות.

      אהבתי

      1. יש לי ערוגה בגינה קהילתית , זה מיזם מדליק ביותר.
        כשאני חוזרת הביתה בשעות האור אני עוברת שם קודם כל ומסתכלת על הצמחים, זה מרגיע וממלא אותי אושר שאי אפשר לתאר בכלל.
        יש לי שם כרוב סגול, כשאת מסתכלת לתוכו, את יכולה להבין מאיפה נולדה אגדת התינוק שבא מהכרוב…

        אהבתי

      2. איזה כייף לך. באמת מיזם מדליק.

        לי יש חובייזה בגינה, אבל השנה הגנן זומם לרסס אותה בעודה צעירה – כדי שתהיה לו פחות עבודה ואין לי לב לבקש ממנו להמתין שתצמח כי יש לו בעיות ברגל (הוא מזדקן).

        אהבתי

      3. לאף אחד אין 3 ראשי כרוב מיותרים, מילא אם היו לך 3 משאיות מיותרות, אבל 3 ראשים?

        א. הם נשמרים טוב מחוץ למקרר, לא בשמש, למשך שבועיים שלוש.

        ב. יש המון מתכוני כרוב אדום טעימיייים.

        ג. את יכולה להחמיץ אותם יאמי!!!

        אהבתי

      4. אם לא תבואי לקחת, לא תהיה לי ברירה אלא לשבור את הראש בחיפוש אחרי מתכונים… חיים קשים וכל זה.
        מבין הכרובים, אני מעדיפה את הכרוב הלבן, יותר עדין וטעים לי ומשתלב בכל בישול שלי פחות או יותר.

        עכשיו אני צריכה למצוא מתכון שיקבל חסה שהתעייפה (החסה אורגנית שלי כזאת עדינת נפש, יום וחצי במקרר, ותש כוחה.)

        אהבתי

      5. בעלי מבשל אותה.

        היא מצוינת בתוך קציצות בשר (עוף או חצי עוף חצי בקר).
        גם מרק בנוסח סיני יקבל אותה באהבה.
        או מוקפץ – להוסיף אותה ממש בסוף.

        אהבתי

      6. אצלי במחשבה היא מקובעת כסלט עם מיונז, אבל בקרוב אצטרך להתמודד עם כמות עצומה ממנה ואז אחזור לפה כדי לקבל רעיונות 🙂

        אהבתי

  2. טעעעעעעייייםםםםם…..
    אני מה-זה עושה עיגולי פינות בענייניי בישול… תמיד, ובתקופה האחרונה במיוחד (כרגיל, האין זמן). וכזאת לזניה מכיוון שזה לא שניצל, אין סיכוי שהגור יאכל. תשאר בגדר פנטזיה.
     

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s