סלט גריסים לשנה החדשה

זה די פשוט להכין, זה אמור להשמר במקרר (לא הגיע לידי בדיקה מקיפה בתחום זה בבית שלי) אפשר לבשל את הגריסים מראש ורק בשלב מאוחר יותר, אפילו יום אחרי להמשיך בתהליך המאד לא מסובך.

וזה הולך ככה:

 

2 כוסות גריסים

4 כוסות מים

לבשל יחד כעשרים דקות

לתת לגריסים לנוח ולהתקרר מעט.

 

להכין רוטב:

2 כפות רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות דבש

2 כפות סויה

2 כפות שמן זית

 

לערבב את הרוטב בגריסים, או את הגריסים ברוטב.

 

חופן גבעולי עירית

חופן גבעולי פטרוזיליה

 

לקצוץ ולזרות בנונשלנטיות על הגריסים

 

אגוזי מלך (לפחות חצי כוס, אפשר יותר)

לשבור גס ולערבב פנימה.

 

לשכנע את כולם שזה אוכל לתרנגולות הדבר הזה שהכנת (ככה נשאר לך יותר)

 

שנה אזרחית טובה.

 

18 תגובות בנושא “סלט גריסים לשנה החדשה

  1. נשמע מנחם ומחמם וטעים. אני מאד אוהבת גריסים.
    אבל אין לי רכז רימונים אני אחליף במשהו אחר. אולי סילאן.
    אני אכין מחר-מחרתיים ואספר לך איך היה.
    תודה!

    אהבתי

  2. נשמע מעניין, אם כי הרוטב סויה קצת לא מתחבר לי לשם.
    הפעם האחרונה שהתעסקתי עם גריסים הייתה כדי להכין מרק ירקות עם גריסים.
    מה שיצא לי זה תבשיל גריסים עם ירקות )-:

    אהבתי

  3.  אהבתי את ה"לערבב את הרוטב בגריסים או את הגריסים ברוטב" תמיד אני תוהה מה אכפת להם שם במתכונים עם אני שופכת את הרטובים ליבשים או יבשים לרטובים או מי למה. זה הרי תלוי אצלי בגודל הקערה. סוף סוף ליברליות.

    גריסים זה דווקא אחד הדברים אליהם אני מתגעגעת לפעמים:(

    אהבתי

    1. אני מאמינה בבישול שלא לוקח את עצמו יותר מידי ברצינות, אז אפילו במאפים אני מדייקת כמעט בדיוק.
      ודווקא גריסים זה משהו שיכול להשלח בדואר. אם את רוצה אשמח לשלוח לך. באמת.

      אהבתי

      1.  אריזה נשמה את. תודה. אבל לא, הבעיה היא לא שאין כאן גריסים דווקא יש הרבה אבל הם גלוטן ואני לא אוכלת גלוטן מכאן הגעגוע.

        אהבתי

      2. שלא תצאי נטולת סלט, חלילה.
        סלט גזר חמוד לאללה:
        לגרד 8-10 גזרים
        לערבב לרוטב:
        רבע כוס שמן
        שש כפות מיץ לימון
        1 כף סוכר חום
        1 כף חרדל
        פלפל שחור גרוס

        לשפוך רוטב על הגזר בזהירות, לא בהכרח צריך את כל הכמות. ואז מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, בערך חצי כוס ממנה או יותר, אפשר קצת עירית או בצל ירוק וכמובן האגוזים הבלתי נמנעים, חצי כוס (אפשר יותר) הכי מוצלח בעיני, שילוב של קשיו ואזוגי מלך, חצי חצי.

        אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s