זה די פשוט להכין, זה אמור להשמר במקרר (לא הגיע לידי בדיקה מקיפה בתחום זה בבית שלי) אפשר לבשל את הגריסים מראש ורק בשלב מאוחר יותר, אפילו יום אחרי להמשיך בתהליך המאד לא מסובך.
וזה הולך ככה:
2 כוסות גריסים
4 כוסות מים
לבשל יחד כעשרים דקות
לתת לגריסים לנוח ולהתקרר מעט.
להכין רוטב:
2 כפות רכז רימונים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות דבש
2 כפות סויה
2 כפות שמן זית
לערבב את הרוטב בגריסים, או את הגריסים ברוטב.
חופן גבעולי עירית
חופן גבעולי פטרוזיליה
לקצוץ ולזרות בנונשלנטיות על הגריסים
אגוזי מלך (לפחות חצי כוס, אפשר יותר)
לשבור גס ולערבב פנימה.
לשכנע את כולם שזה אוכל לתרנגולות הדבר הזה שהכנת (ככה נשאר לך יותר)
שנה אזרחית טובה.
נשמע טעים D:
שנה טובה ❤
אהבתיאהבתי
אכן טעים:)
שנה טובה
אהבתיאהבתי
נשמע מנחם ומחמם וטעים. אני מאד אוהבת גריסים.
אבל אין לי רכז רימונים אני אחליף במשהו אחר. אולי סילאן.
אני אכין מחר-מחרתיים ואספר לך איך היה.
תודה!
אהבתיאהבתי
דווקא הרכז רימונים, חמצמץ ומתקתק, נסי להשיג, יש בסופרים.
בכל מקרה ספרי איך היה 🙂
אהבתיאהבתי
נשמע מעניין, אם כי הרוטב סויה קצת לא מתחבר לי לשם.
הפעם האחרונה שהתעסקתי עם גריסים הייתה כדי להכין מרק ירקות עם גריסים.
מה שיצא לי זה תבשיל גריסים עם ירקות )-:
אהבתיאהבתי
גריסים אוהבים לשתות 🙂
צריך לשים לב לכמות המים במתכון לסלט כדי שלא יצאו מושיים מידי.
אהבתיאהבתי
אני אוהבת גריסים ומוסיפה בחורף כמעט לכל מרק .
תודה למתכון ושנה~אזרחית~ טובה ושלווה!
אהבתיאהבתי
לכן בסלט הם מפתיעים, ואני אוהבת להפתיע.
שנה טובה 🙂
אהבתיאהבתי
איכס
שבהלוויה של יפה ירקוני יאכלו את זה.
אהבתיאהבתי
חבל שאנחנו לא מזדמנים לארוחת ערב משותפת, הייתי יודעת מה להביא…
אהבתיאהבתי
לא מצאתי נונשלאנטיות בסופר.
אהבתיאהבתי
יש, על המדף לייד הקוליות.
אהבתיאהבתי
אהבתי את ה"לערבב את הרוטב בגריסים או את הגריסים ברוטב" תמיד אני תוהה מה אכפת להם שם במתכונים עם אני שופכת את הרטובים ליבשים או יבשים לרטובים או מי למה. זה הרי תלוי אצלי בגודל הקערה. סוף סוף ליברליות.
גריסים זה דווקא אחד הדברים אליהם אני מתגעגעת לפעמים:(
אהבתיאהבתי
אני מאמינה בבישול שלא לוקח את עצמו יותר מידי ברצינות, אז אפילו במאפים אני מדייקת כמעט בדיוק.
ודווקא גריסים זה משהו שיכול להשלח בדואר. אם את רוצה אשמח לשלוח לך. באמת.
אהבתיאהבתי
אריזה נשמה את. תודה. אבל לא, הבעיה היא לא שאין כאן גריסים דווקא יש הרבה אבל הם גלוטן ואני לא אוכלת גלוטן מכאן הגעגוע.
אהבתיאהבתי
שלא תצאי נטולת סלט, חלילה.
סלט גזר חמוד לאללה:
לגרד 8-10 גזרים
לערבב לרוטב:
רבע כוס שמן
שש כפות מיץ לימון
1 כף סוכר חום
1 כף חרדל
פלפל שחור גרוס
לשפוך רוטב על הגזר בזהירות, לא בהכרח צריך את כל הכמות. ואז מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, בערך חצי כוס ממנה או יותר, אפשר קצת עירית או בצל ירוק וכמובן האגוזים הבלתי נמנעים, חצי כוס (אפשר יותר) הכי מוצלח בעיני, שילוב של קשיו ואזוגי מלך, חצי חצי.
אהבתיאהבתי
העיקר שיהיה בנונשלנטיות. מצא חן בעיניי 🙂
אהבתיאהבתי
בסך הכל סלט, לפחות שיהיה לו קצת צ’ארם 🙂
אהבתיאהבתי