עוף בלימון כבוש

לפני כחודשיים כבשתי לימונים, קיבלתי כמה קילוגרם של לימונים ממישהו והחלטתי שלא די לכיבוש וכבשתי אותם בלי רחמים.

אחרי שחילקתי ונתתי עדיין נשארו לי שתי צנצנות לא קטנות של לימונים כבושים וחמודים.

משהבשיל הזמן הגיע הרגע להוציא אותם מהצנצנת ולהכין מהם משהו.

ומאחר ובחג הזה יש אינספור ארוחות, החלטתי להכין משהו שדורש שימוש בלימונים. כהרגלי חרשתי את המתכונים ברשת וקיבלתי רעיונות. אחר כך הכנתי משהו אחר לגמרי, לפי טעמי.

 

עוף בלימון כבוש וארטישוק:

 מטגנים שני בצלים גדולים בסיר רחב ושטוח, כשהם מתרככים מוסיפים שלוש שני שום, משחולפות שתי דקות מניחים עליהם שלושה תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לעיגולים. מפזרים מלח ופלפל, קצת פפריקה מתוקה , קצת פפריקה חריפה, קצת כמון. מניחים מעל שוקי עוף (קילו וחצי בערך) ובינהם מניחים לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים ופלחי לימון כבוש (חצי לימון- לימון), חוזרים על התיבלון של מקודם, מוסיפים שתי כוסות מים מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה מלמעלה ומביאים לרתיחה.

אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לכל העסק להתבשל לאיטו על אש קטנה ברתיחה עדינה כשעתיים.

אחרי שעתיים כל מה שנותר זה רק לאכול. אפשר עם אורז.

 

בטח שזה מעט עבודה, אני הרי עצלנית ידעה ומתמחה במתכונים קלי הכנה שנראים כאילו השקעתי בהם שעות.

23 תגובות בנושא “עוף בלימון כבוש

    1. הוא נשאר חמוץ, אבל טעמו משתנה, מתעדן והוא מתרכך , בקיצור עונג אמיתי לאנשים שאוהבים חמוץ (כמוני) המרוקאים משלבים אותו בהמון תבשילים על תקן תבלין. ולמרות שאני לא מרוקאית אני מאמצת את הרעיון בחום. 🙂

      אהבתי

  1. בעדה שלי רואים בירקות מוחמצים חמץ. גם לא אוכלים שום דבר שיש בו חומץ או כל דבר שיכול לתסוס ולהחמיץ כולל שתייה תוססת.
    כל שנה יש פה דיבורים כמה שזה טיפשי וצריך להפסיק עם זה, וכל שנה דוחים את ההחלטה בנוגע לשינוי לשנה הבאה. 
    אוף, כמה אני מתגעגעת לאורז.

    אהבתי

    1. כן… שמעתי על הגזירות האלה, באמת לא פשוטות:(
      לכשעצמי אני לא שומרת בכלל, אני אוהבת מצות אז יש לי בבית ואני מנצלת את הפסח לאכול מהן כי אחרי הפסח אני לא מרשה לעצמי.
      בכל מקרה , אפשר להכין את זה בכל ימות השנה:)

      אהבתי

    1. שוטפים לימונים היטב, חותכים לעיגולים. מערבבים מלח גס ופפריקה ביחס של אחד לאחד, אבל אפשר בכל יחס או בלי פפריקה בכלל, בהתאם לרצון האישי. טובלים את הלימון הפרוס במלח ומסדרים בצנצנת מעוקרת (עובדים עם כפפות)
      הלימון מפריש את מיציו בגלל המלח, למחרת מוסיפים עוד קצת לימון עד שהצנצנת דחוסה וממלאים את החלל שנותר במיץ לימון טרי.
      זהו, עכשיו נשאר לחכות שבועיים שלושה ולהקפיד לא לגעת ביד בתוך הצנצנת, רק עם מזלג או יד עטופה בכפפה, ככה ימנע העובש שעלול להתפתח.
      ואפשר גם לקנות בסופר:)

      אהבתי

    1. זה בדרך כלל מה שאני עושה. מקבלת רעיונות ודרכי בישול שלא חשבתי עליהן. בדרך כלל במתכונים יש לפחות מרכיב או שניים שאני לא אוהבת או שאין לי בבית, אז הכי טוב זה לקחת את הטוב שבשלושה ארבעה מתכונים וליישם אותם במתכון פרטי:)

      אהבתי

    1. למען האמת הצימחונים שסביב השולחן אכלו הכל מלבד העוף במתכון הזה.
      לא נורא, הסושי היה נסיון. אם לא ננסה איך נטעה? בעקבות הסושי התפתחה שיחה על איך להכין סושי אכיל גם לאנשים שלא סובלים את ריח האצות, לכי תדעי מתי תתקוף הג’ננה ואני אנסה….

      אהבתי

      1. יש סיכוי לא רע שהמתכון הזה יכול לעבוד גם עם דג בשרני(כמו נסיכת הנילוס) ובפריסה מעט דקה יותר של תפו"א וקיצור הזמן למחצית.
        לחלק מהצמחונים זה מתאים דגים.

        אהבתי

      2. מלבד טונה בקופסת שימורים, אני לא נוגעת בדגים, כך שאני לא באמת מבינה בבישול שלהם, אבל על פניו המתכון החמצמץ הזה בהחלט מתאים לדגים .

        אהבתי

  2. אוי אני מכורה ללימון כבוש! אף פעם לא די לכיבוש!
    אין לי ספק- אני הולכת ליישם את המתכון הזה בהקדם, אולי מייד אחרי שאני אכבוש לימונים כבר(אני מתכננת כבר כמעט שנה אבל כנראה שהפכתי לעצלנית. עוד סיבה למה המתכון הזה טוב לי!).

    יש פה בבית אנשים שלא סובלים סחוסים כך שזאת תהיה הזדמנות לנסות את שוקי העוף שלי סטייל אהרוני(הוא מייעץ לבקש מהקצב לנסר את החלק התחתון הלא אכיל, נשמע כמו רעיון טוב לעוף מבושל)

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s