קציצות

ברוטב עגבניות:

הקציצות:


חצי קילו בשר טחון של עוף או הודו.


חצי קילו בשק בקר טחון.


תפוח אדמה גדול מגורר על פומפיה.


בצל גדול מגורר גם הוא.


שלוש-ארבע כפות פירורי לחם.


2 ביצים.


שלוש שיני שום


מלח ופלפל

הרוטב:


קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.


קופסה קטנה של רסק עגבניות.


ארבעה- חמש עגבניות טריות חתוכות.


3 שיני שום.


כוס וחצי מים.


מלח פלפל


חצי קופסה זיתים מגולענים.

שופכים את כל חומרי הרוטב לסיר ומרתיחים.


מנמיכים את האש.

במעבד מזון מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.


יוצרים כדורים וקולעים מרחבת השלושה ישר לסיר.

הקציצות המוזרות של פועה :

חצי קילו בשר טחון, עדיף מעורב כמו במתכון העליון.


1 עגבניה מגוררת כמובן.


1 בצל מגורר כמובן.


חצי כוס אורז שטוף אך לא מבושל.


חצי כוס תירס גרעינים.


1 ביצה.


פירורי לחם 2-3 כפות.


2 שיני שום


מלח פלפל.

מחממים שכבה דקה של שמן זית בסיר הכי רחב שיש בבית. מניחים בפנים את הקציצות שיוצרים ביד אומן, סוגרים את המכסה ונותנים להן לעשות את שלהן בערך 40 דקות על אש קטנה.

75 תגובות בנושא “קציצות

      1. המצרכים:תערובת בסיסית:1 קג’ בשר טחון1 בצל גדול קצוץ דק3 שיני שום קצוצותמלח, פלפל שחור טחון טריתוספות לתערובת הבסיסית:1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים, קצוץ דקשליש כוס פטרוזיליהשליש כוס כוסברהשליש כוס נענע2-3 כפות שמן זיתשלושת רבעי כוס פיסטוקים קלופיםאופן ההכנה:מערבבים את החומרים לתערובות אחידות. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט. מכסים ומקררים שעה לפחות. (הקירור חשוב כדי למנוע את התפרקות הקציצות בזמן הצלייה על הגריל.)צולים על גריל פחמים כשלוש- ארבע דקות מכל צד.
         

        אהבתי

      2. שלוש הערות לסדר:
        כוסברה זה איכסה ושאף אחד לא יגיד לך אחרת.
        פלפל חריף לא טוב לפולניות כמוני.
        את מי אני יכולה לסנג’ר שיעשה לי על האש????
         
        חוץ מזה זה נשמע טעים מאד.
         

        אהבתי

      3. 1. אפשר גם בלי כוסברה (הפסד שלך לדעתי).
        2. לא מרגישים את הפלפל החריף. החריפות זה מהגרעינים ואותם זורקים. זה רק בשביל הטעם.
        3. לא ניסיתי אבל נראה לי שגם צליה על מחבת פסים לא תפגום יותר מדי בטעם…
         
        בהצלחה.

        אהבתי

      4. ולא קורה לך להתרסק על קציצות פעם בכמה זמן?
         
        אני אגב אוהבת את שלי צרוב בחוץ וורוד ויפה מבפנים. בבשרים משובחים במיוחד גם מדמם הולך.

        אהבתי

      5. א – הארבעים דקות המתנה קצת מפריעות
        ב – אם כבר יש לך תמיד בשר במקרר (קבלי ח"ח), למה שזה לא יהיה איזה אנטריקוט?

        אהבתי

      6. אמרתי שתמיד יש לי בשר במקרר?
         
        אז זהו שלא תמיד, אבל זה לא כזה סיפור להשיג, אני מקושרת היטב ומכירה כמה דילרים טובים…..

        אהבתי

  1. המממ…קציצות זה הפייבוריט שלי מימים ימימה
    ואני אפילו יודע לעשות
    או למען הדיוק זה אחד הדברים המעטים בתחום שאני יודע לעשות

    אהבתי

      1. איזה מתכון????
        רגיל לגמרי אני עושה
        בצל,קצת פטרוזיליה
        בשמן על מחבת
        וצ’יק צ’אק נהיית קציצה
        מפזרים עליה קצת מלח וקצת פלפל שחור ומנשנשים ליד המחשב כמו  גרעינים..

        אהבתי

      2. תהיה מסודר – רשימת חומרים ואיך מכינים.
        אם תהיו טובים, אני אעשה פוסט שלם של קציצות של אורחים בבלוג 🙂

        אהבתי

      3. אבל כולם יודעים לא?
        הקציצות שלי הם באמת לא משהו מיוחד
        הן הכי רגילות שיש
        בטח לא כמו האח שלך יעקב שם למעלה
        שלי בשביל נשנוש..
         
        לא צריך להדרש למתכונים בשביל זה

        אהבתי

  2. 3/4 ק"ג בשר בקר טרי
    1/4 ק"ג חזה עוף
    1/4 ק"ג שומן כבש

    טוחנים פעמיים (או מבקשים מהקצב שיטחן לך).
    מוסיפים 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד (או בפוד פרוססור)
    פטרוזיליה ו/או כוסברה
    1.5 כף תערובת תבלין קציצות (או מדראס קארי, או כל תערובת לבשר שרוצים)
    2 ביצים
    5 פרוסות חלה (בלי הקרום) מוספגת בחלב
    לפחות ראש שום אחד שלם קצוץ דק או מועבר דרך לוחץ שום. (המהדרין שמים שני ראשים שלמים) עדיף שום טרי.
    מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    מערבבים הכל ולשים לתערובת אחידה
    מחממים שמן במחבת על אש גדולה מקובבים קציצות בידיים וזורקים למחבת, דקה מכל צד ואז מחלישים את האש ומטגנים עוד כ10-15 דקות.
    אם רוצים אפשר לגלגל קודם בפרורי לחם.

    אהבתי

      1. בטוח שיש אבל מאחר ואני לא מכינה בבית כלום אין לי מושג מהו. אמא שלי בשלנית מטורפת , ועכשיו עשיתי לי חשק לקציצות ברוטב עגבניות שלה

        אהבתי

      1. אני מרתיחה את הפסטה ואוכלת עם הרוטב המוכן בקופסא . הכי עצלנית בעולם. אני מחממץ אץ הרוטב במיקרו ואם אני ממש פעלתנית באותו היום אני מוסיפה שןם. אני אומרת לך בושה למין הנשי

        אהבתי

      2. איכס… זה באמת מגעיל.
        בפעם האחרונה שהייתי בסופר ניסיתי את הרוטב המוכן וכמעט הקאתי במקום.
        נראה לי שהדיילת נעלבה עד עמקי נשמתה כשירקתי את זה החוצה…

        אהבתי

      3. את המתכון של אמא!!!
        ויפה שעה אחת קודם!
         
        לכי תסחטי ממנה באיומים ודברי חלקות, תעשי מה שתצטרכי ותחזרי עם מתכון אחד לפחות.
         
        שלושים שניות, זוז!
         
        (ככה זה עם עצלנים, חייבים לצעוק עליהם, אם זה לא עוזר להזיז אותם, זה לפחות מפרק כמה מתחים בדרך).
         

        אהבתי

  3. פועה,
    תיראי מה קורה שאת כותבת על אוכל…
    מלא תגובות!
    נראה לי שהאוכל הולך יותר טוב מהסקס.
    את רוצה מתכונים?
    אין לי, אני מבשל מהלב, ז"א שאני כל הזמן משנה, מוסיף וגורע.
    כשאני אחזור ארצה אשמח לבשל לך.
    שלך
    אני 

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s